Redactie Redactie
10/06/2022 13:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2022 13:04

Wat is DCA en waarom moet je er nu mee starten met bitcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat is DCA en waarom moet je er nu mee starten met bitcoin?

Foto: jittawit21/Shutterstock

Ben je het afgelopen jaar begonnen in de wereld van de cryptocurrency, maar liep het allemaal anders dan je had gehoopt? Dat is niet zo vreemd. De markt heeft de afgelopen tijd vreemde bokkensprongen gemaakt, en dat soort koersbewegingen goed inschatten is heel erg moeilijk. Gelukkig biedt dollar-cost averaging (DCA) een uitkomst in dit soort markten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stabiel bitcoin HODL’en

Dollar-cost averaging (ook wel DCA’ing) is een koopproces waarbij je om de zoveel tijd voor een vast bedrag aan activa koopt. Dat kan natuurlijk crypto als bitcoin (BTC) zijn, maar ook aandelen, grondstoffen en praktisch al het andere waar je je handen op kunt leggen. Je investeert dan op vaste momenten, je moet de koers dus enigszins loslaten.

Als de investering in waarde daalt, koop je bij, en ook als de prijs stijgt, koop je bij. Je trekt je dus helemaal niets aan van wat de koers doet. Gek genoeg kan dit juist een hele slimme strategie zijn. Het is moeilijk om te bepalen of de prijs daalt of stijgt, en je kunt er veel tijd aan kwijt zijn. Daarom kan het juist goed zijn om gewoon bij een vaste prijs te investeren, ondanks dat het potentiële rendement van actief handelen erg verleidelijk kan zijn.

Dit is exact wat Madelon Vos heeft bewezen. Zij heeft een project waarmee ze automatisch bictoins koopt met een dollar-cost average-strategie. Zij koopt elke maand 100 euro aan bitcoin, en inmiddels heeft ze al bijna 2.000 euro in bitcoin. Ze heeft al twintig maanden 100 euro in ‘s werelds grootste crypto gestopt, en nu heeft ze bijna hetzelfde bedrag in BTC. Dat is niet verkeerd, zeker als je je bedenkt dat bitcoin met de helft in waarde is gedaald. Als actieve handelaar had ze ook de top kunnen kopen en dollar-cost averaging voorkomt dat.

Advertentie

DCA bitcoin zonder moeite

BlockchainTraders had dit ook in de smiezen. Dit investeringsfonds stelt je in staat om via het bijbehorende Growth Fund zélf dollar-cost averaging toe te passen nu de bitcoin-prijs onder de 35.000 dollar is beland. Dat kan dus automatisch en zonder moeite. Dat bespaart je een hoop zorgen. Je hoeft alleen rekening te houden met het bedrag dat je investeert.

Het bedrijf biedt ook het Liquidity Fund aan. Dit onderdeel is minder gevoelig voor volatiele markten. Hier investeert BlockchainTraders namelijk mee in yield farming, ook bekend als ‘liquidity mining’. Hierbij ben je beperkt tot een rendement van slechts 25%, maar het risico is ook slechts maximaal 14%. Heel belangrijk, zeker als je het ziet als een soort spaarpotje.

Voor meer informatie over BlockchainTraders en hun Growth Fund en Liquidity Fund kun je kijken op de bedrijfspagina van BlockchainTraders en de review hier op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie