BlockchainTraders

BlockchainTraders biedt particulieren en bedrijven een manier om blootstelling te krijgen aan de crypto-industrie, zonder dat zij hiervoor zelf ervaren handelaren of investeerders moeten zijn.

BlockchainTraders
blockchaintraders_hero
Naar BlockchainTraders

Over

BlockchainTraders is een cryptocurrency investeringsfonds van Nederlandse bodem. Het platform is in 2018 opgericht door Michiel van der Steeg en Justin Kool. Op het moment dat zij BlockchainTraders oprichtten waren beiden al enorm ervaren binnen de crypto-industrie. Dit leidde er uiteindelijk toe dat BlockchainTraders werd opgericht. Het bedrijf is netjes geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is gevestigd in Apeldoorn.

Navigeer snel naar …

Geregistreerd investeringsplatform

BlockchainTraders valt onder de toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Handelsplatform van BlockchainTraders

Kosten bij Blockchaintraders

De kosten verschillen per fonds. Zo is er het groeifonds en het liquiditeitenfonds. Bij beide is er een eenmalige start commissie van toepassing. Dit is respectievelijk €845 en €1295. Verder betaal je elk kwartaal voor beide fondsen een commissie van 0.4%. Tot slot wordt er bij beide fondsen een commissie van 15% van de winst geïnd. De overige 85% van de winst is dus voor jou. Daarnaast is het belangrijk te vermelden dat je investering voor minimaal 1 jaar vastgezet wordt.

blockchain_traders_kosten Luxemberg doet onderzoek naar bescherming van crypto en web3

Investeren bij BlockchainTraders

Door te participeren in een van de twee fondsen bij BlockchainTraders investeer en handel je niet zelf in cryptocurrencies. Dit wordt volledig verzorgd door het ervaren team van BlockchainTraders. Voor bedrijven en particulieren zonder voorkennis van de crypto-industrie of zij die niet de tijd hebben om zich hierin te verdiepen is BlockchainTraders daarom een uitstekende oplossing.

Portfolio managers bij BlockchainTraders, Michiel van der Steeg en Justin Kool, hebben een indrukwekkend bewezen track record. Er kan daarom wel gesteld worden dat een eventuele investering in goede handen is bij BlockchainTraders.

Een belangrijke kanttekening is wel dat de fondsen van BlockchainTraders niet voor iedereen zijn weggelegd. De minimale inleg is namelijk €100.000.

blockchain_traders_investeren_bij Luxemberg doet onderzoek naar bescherming van crypto en web3

Wat kan je doen bij BlockchainTraders?

Zoals gezegd kun je bij BlockchainTraders investeren in twee verschillende fondsen. Het investeren in een van deze twee beschikbare fondsen gaat ook iets anders in zijn werk dan bijvoorbeeld een account aanmaken op een crypto-exchange. Op de site van BlockchainTraders kan je contact opnemen met het team. Vervolgens zal er een afspraak ingepland worden om in persoon de details van een eventuele investering door te nemen.

Participeren in een van de fondsen van BlockchainTraders is dus niet iets wat je zomaar even doet. Dit is een heel proces. Uiteraard is dat bij de bedragen die hiermee gemoeid zijn niet bepaald gek. De individuele aandacht die BlockchainTraders aan elke investering geeft is dus gepast.

blockchain_Traders_wat_te_doen Luxemberg doet onderzoek naar bescherming van crypto en web3

BlockchainTraders Growth fund

Het Growth Fund relatief traditionele fonds. Hier wordt door de portfolio managers onder meer geïnvesteerd in cryptocurrencies, worden cryptocurrencies ingezet om te staken en wordt er actief gehandeld in verschillende cryptocurrencies door middel van trading bots.

Het rendement dat behaald kan worden met dit fonds is sterk gecorreleerd aan de prestaties van de crypto-markt. Dat is logisch, aangezien een groot deel van de winst in dit fonds geboekt wordt met het aanhouden van cryptocurrencies. 

blockchain_traders_wat_kan_je_doen Luxemberg doet onderzoek naar bescherming van crypto en web3

BlockchainTraders Liquidity fund

Voor een fonds waar minder risico aan kleeft kan men kijken naar het Liquidity Fund. Dit is een fonds dat op een geheel andere manier werkt en waar minder afhankelijkheid van de crypto-markten bestaat. Door het zogeheten Liquidity Mining worden op een relatief veilige manier inkomsten vergaard. 

Dit betekent vanzelfsprekend dat het rendement bij dit fonds lager ligt. Hoewel de cijfers iets minder indrukwekkend zijn, ligt het risico aanzienlijk lager. Dit kan voor risk-averse investeerders natuurlijk van groot belang zijn.

blockchaintraders_liquidity_fund Luxemberg doet onderzoek naar bescherming van crypto en web3

Wanneer investeren in een fonds?

Deze twee fondsen zijn dus het BlockchainTraders Liquidity Fund en het BlockchainTraders Growth Fund. De belangrijkste reden om te beleggen bij BlockchainTraders is natuurlijk het jaarlijkse rendement dat wordt beloofd. Er zit hierbij een behoorlijk verschil tussen de twee beschikbare fondsen en dit is niet geheel zonder reden. Het ene fonds draagt namelijk wat meer risico en heeft daardoor een hoger rendement. Het andere fonds probeert zoveel mogelijk risico te mijden en belooft een wat lager jaarlijks rendement. Bij het kiezen voor een van de twee fondsen moet je dus goed bedenken hoeveel risico je wil nemen.

blockchain_traders_waarom_investeren Luxemberg doet onderzoek naar bescherming van crypto en web3

​​BlockchainTraders’s limieten en verificaties

Zoals vermeld is starten bij BlockchainTraders een heel proces. En dit is meer dan begrijpelijk. Het gaat om flinke bedragen. Het minimale startbedrag voor het liquiditeit fonds is €250.000. Het startbedrag voor het groeifonds is €100.000. Voor beide fondsen geldt dat je je investering 1 jaar moet vastzetten. In de tussentijd kun je er dus niet uitstappen. Na dit jaar heb je elke maand de optie om je investering op te nemen.

Verder is investeren in BlockchainTraders aantrekkelijk voor bedrijven en particulieren. Heb je dus als particulier of als bedrijf niet zoveel expertise in de crypto sector, maar wil je toch een graantje meepikken van de hoge potentiële rendementen? Dan is BlockchainTraders wellicht het juiste adres.

blockchain_traders_limieten_verificaties Luxemberg doet onderzoek naar bescherming van crypto en web3

Is Blockchaintraders betrouwbaar?

Alvorens een vermogensbeheerder gekozen wordt is het natuurlijk belangrijk om eerst vast te stellen of het platform wel echt veilig is. In het geval van BlockchainTraders is het antwoord op deze vraag simpel: Ja. BlockchainTraders staat netjes geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Kamer van Koophandel (KvK nummer: 71065547) en is gevestigd in Apeldoorn.

Daarnaast zijn de reviews van klanten over het algemeen zeer lovend. Dit is ook niet verrassend met de rendementen die BlockchainTraders behaald. Deze rendementen verschillen per fonds maar zijn zeer hoog.

Tot slot is het team van BlockchainTraders erg transparant. Niemand die zich verbergt zoals wel eens bij crypto exchanges het geval kan zijn. Het team is trots op het platform en dat laten ze zien. Desalniettemin is winst nooit een garantie. Uiteindelijk is de investeerder zelf verantwoordelijk voor eventuele tegenvallende resultaten.

blockchain_traders_betrouwbaar Luxemberg doet onderzoek naar bescherming van crypto en web3

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid

Via de website kun je gemakkelijk contact opnemen door middel van een vragenformulier. Hierna zal het team van BlockchainTraders zo snel mogelijk op je vraag reageren.