Timo Bult Timo Bult
18/03/2020 15:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2020 15:52

Whales kopen bitcoin (BTC) tijdens crash terwijl korte termijn investeerders juist verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Whales kopen bitcoin (BTC) tijdens crash terwijl korte termijn investeerders juist verkopen

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

Iets meer dan een week geleden vond de ongekende bitcoin (BTC) dump plaats, die de prijs van iets meer dan $9.000 terugbracht naar een dieptepunt van $3.858 op cryptocurrency exchange Coinbase. Uit data van Glassnode blijkt nu echter dat whales juist bitcoin aan het verzamelen zijn.
Glassnode is een bedrijf dat on-chain analyses doet. Op basis van gegevens die openbaar beschikbaar zijn op verschillende blockchains creëren zij modellen waarmee een inschatting gemaakt kan worden van de huidige situatie. Een zo’n model is het ‘HODLer Net Position Change’ model waarmee kan worden bepaald wanneer whales bitcoin verkopen of juist kopen.
Ondanks de enorme duikvlucht van de bitcoin koers sprong dit model op groen, aldus Glassnode:

#Bitcoin HODLer Net Position Change was positief tijdens de recente prijsdump.

Dit betekent dat langetermijnbeleggers de goedkopere $BTC zijn gaan verzamelen en hun posities hebben vergroot.


In andere woorden; grotere investeerders zijn tijdens de dump juist meer gaan kopen. Op deze manier konden zij in principe hun posities met “korting” vergroten. Uit data van Coin Metrics blijkt dat de recente dump vooral het resultaat was van korte termijn investeerders die hun posities massaal sloten.

Actieve whales

Dat whales actief zijn tijdens deze onzekere tijden blijkt onder andere uit de meldingen van Whale Alert, een Twitter-account dat grote transacties bijhoudt. De afgelopen 24 uur vonden er meerdere grote transacties plaats, waarvan de grootste maar liefst 47.846 BTC bedroeg:


Deze transacties had een waarde van meer dan $250 miljoen. Naast deze transactie werden ook nog andere grote transacties waargenomen. Een aantal daarvan werden vanuit onbekende wallets naar cryptocurrency exchanges verstuurd.
Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Gisteren leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie