Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

WireCard COO vlucht met aanzienlijk bedrag aan bitcoin, is een van de meest gezochte mensen op aarde

Vorige maand kwam naar buiten dat WireCard, een grote Duitse betalingsverwerker, ongeveer $2 miljard kwijt is. Het zou om boekhoudfraude gaan en de aandelenkoers van het bedrijf stortte onmiddellijk in. Eind juni werd Markus Braun, de CEO van WireCard, opgepakt.

Nu blijkt dat Jan Marsalek, de voormalig COO van WireCard, naar Rusland gevlucht is met een “aanzienlijk bedrag” aan bitcoin (BTC). Marsalek zou een sleutelfiguur zijn in het debacle omtrent Wirecard.

- Advertentie -

De 40-jarige Oostenrijker was COO van WireCard sinds 2010 en hoofd van de Aziatische tak van het bedrijf. Marsalek werd op 18 juni ontslagen van WireCard.

Vervolgens zou Marsalek naar de Filipijnen zijn gevlogen om de verloren miljarden terug te vinden en zijn onschuld te bewijzen, maar tijdens de reis was hij plotseling verdwenen. Bellingcat, een website voor onderzoeksjournalistiek, meldt in samenwerking met Der Spiegel dat de reis naar de Filipijnen waarschijnlijk vervalst was.

Bellingcat meldt dat hij sinds eind juni in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, zit. Handelsblatt meldt daarentegen dat hij wellicht inmiddels in Moscow zit. Er gaan geruchten rond dat Marsalek hulp zou hebben gehad van de Russische veiligheidsdienst, de FSB, de opvolger van de KGB. Tevens zou hij verbonden zijn met de Russische intelligentiedienst, de GRU. Marsalek zou een zeer frequente bezoeker zijn van Rusland.

Volgens Bellingcat is Marsalek momenteel een van de meest gezochte mensen op aarde. Het is momenteel onbekend met hoeveel bitcoin hij gevlucht is.

WireCard is de leverancier van cryptocurrency-betaalkaarten aan Crypto.com. Die moest van de Britse financiële toezichthouder zijn diensten staken, maar kreeg eind vorige maand weer toestemming om deze te hervatten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.235,55 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.235,55 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...