Roy van Krieken Roy van Krieken
06/01/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 06:04

Zal bitcoin (BTC) beter presteren dan goud in 2022?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zal bitcoin (BTC) beter presteren dan goud in 2022?

Foto: Ink Drop/Shutterstock

De vergelijkingen tussen bitcoin (BTC) en goud worden ten tijde van heftige inflatie alsmaar aangewakkerd. Volgens velen lijken de twee soorten activa erg op elkaar en zijn het beide uitstekend geschikt als store of value of als bescherming tegen de inflatie. Steeds meer wordt echter de voorkeur gegeven aan bitcoin en daarom zou 2022 zomaar eens een jaar vol vuurwerk kunnen worden voor bitcoin.

‘Bitcoin halving ook zeer positief voor aandeelhouders’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin en goud

Volgens de CEO van U.S Global Investors, Frank Holmes, is het waarschijnlijk dat goud in 2022 erg goed blijft presteren. Desalniettemin geeft hij in een interview met Kitco News aan dat hij verwacht dat bitcoin nog beter zal presteren dan goud in het komende jaar.

Volgens Holmes zijn het vooral millennials die bitcoin hebben verkozen tot hun oppotmiddel naar keuze. Bitcoin heeft voor deze leeftijdsgroep simpelweg de plek ingenomen van goud. Om die reden zullen het ook vooral de millennials zijn die de koers van bitcoin richting de magische mijlpaal van $100.000 zullen tillen, aldus Holmes. 

De grootste problemen die bitcoin dit jaar kan ondervinden hebben alles te maken met regulatie en hoge volatiliteit. Volgens Holmes kunnen deze zaken eventueel wat roet in het eten gooien, maar uiteindelijk zal bitcoin zegevieren. De jongere generaties hebben digitale activa omarmd en lijken zich vooralsnog echter weinig zorgen te maken over de hoge volatiliteit. 

“Ik denk dat bitcoin het nog veel beter kan doen en de enige mogelijke tegenslag is beleid omtrent regulatie. […] Ik denk dat bitcoin een grote kans heeft om beter te presteren dan goud.”

Goldman Sachs

Ook de grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft een vergelijkbaar standpunt. Zij maakten onlangs bekend dat zij verwachten dat bitcoin een deel van het marktaandeel van goud zal overnemen. In een notitie gericht aan hun klanten lieten zij weten dat een overname van maar liefst 50% van het marktaandeel van goud niet uitgesloten is.

Bitcoin is volgens Goldman een uitstekende store of value en zou zelfs in 2022 voorbij de $100.000 kunnen streven. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie