Blockchain Capital partner: cryptocurrency infrastructuur blijft alsmaar verbeteren

5

Spencer Bogart, een partner bij de grootste cryptocurrency venture capital (VC) firma Blockchain Capital, beweert dat de institutionele sector van Bitcoin alsmaar sterker wordt in een interview met CNBC’s Fast Money.

Hoewel de waardering van de cryptocurrency markt met 85% is gedaald sinds de start van het jaar, benoemt de VC de betrokkenheid van grote financiële instellingen zoals Nasdaq, Fidelity, NYSE, en Bakkt als aanduiding dat de crypto-infrastructuur snel aan het groeien is.

Op de lange termijn verklaart Bogart dat de oprichting van een sterke infrastructuur met beveiliging, beleggersbescherming, liquiditeit en compliance de instroom van kapitaal via institutionele en geaccrediteerde beleggers zal vergemakkelijken.

Reeds hebben grote partijen zoals Yale naar verluidt ook al investeringen gedaan in de crypto-sector via gereguleerde fondsen. Hiernaast is er een groeiend aantal financiële instellingen die nu diensten voor bewaring aanbieden om deals voor grootschalige instellingen te vergemakkelijken:

Ondertussen wordt de institutionalisering van de crypto-markt en het ecosysteem zelf alleen maar sterker. We hebben partijen zoals Yale, Harvard en MIT gezien die nu ook tot de markt toetreden. We hebben gezien dat Nasdaq en Bakkt beginnen met Bitcoin-derivaten. We hebben ervaren custodians ook hun interesse zien tonen. En tot slot, en misschien wel het meest bemoedigende, is de kwaliteit van het talent dat we de sector zien toetreden.

Aldus Bogart.

De volgende rally zou kunnen worden veroorzaakt door een nieuwe groep gevestigde en geaccrediteerde investeerders. Bogart onderstreept hierbij zijn geloof dat de dominante cryptocurrency op de lange termijn een waarde van $50.000 zou kunnen bereiken.

Ondanks het negatieve sentiment in de markt en de dalende prijzen heeft de crypto-sector vooruitgang geboekt met de creatie van producten die ook de traditionele financiële sector kunnen dienen. Het cruciale element voor het aansturen van deze partijen is de infrastructuur en regulatie rondom de sector.

Voor veel partijen lijkt de markt echter nog nieuw en onbekend. Naarmate de markt meer duidelijkheid omtrent regelgeving krijgt en de infrastructuur wordt verbeterd zal de deelname van institutionele investeerders ook toenemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€9.837,91 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.896,70 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.706,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.699,52 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.827,00 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.011,10 Kopen
Laatste nieuws