Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Blockchain kan helpen bij transparantie supply chain tijdens COVID-19 crisis

Ziyang Fan, afdelingshoofd digitale handel van WEF en Rebecca Liao uitvoerend vicepresident van Skuchain enterprise geven in een blogpost aan dat veel bedrijven door de crisis de grip verloren zijn op de bevoorradingsketen. Ze hopen met behulp van blockchain een duidelijker beeld te kunnen krijgen van de keten.

Veel bedrijven hebben alleen direct contact met hun leveranciers, de kennis stopt daar volgens de schrijver van de blog dan ook vaak. Bedrijven die hogerop in de keten zitten zijn voor veel bedrijven aan het eind van de keten onbekend.

- Advertentie -

Fan en Liao schreven dat een blockchain veel toegevoegde waarde kan bieden, het zou meer transparantie bieden en daarbij niet de interne privacy schaden. En degelijk blockchain zou het ook mogelijk kunnen maken informatie af te nemen bij bedrijven hoger in de keten. 

“Blockchain-technologie is uiterst geschikt voor de uitwisseling van gevoelige informatie. Op deze manier kan vertrouwelijke informatie op een betrouwbare manier gedeeld worden met leveranciers en andere partijen. Onderlinge transacties kunnen ook gedaan worden zonder tussenkomst van een derde partij of een directe relatie tussen bedrijven.” schreven Fan en Liao.

Volgens Fan en Liao is digitalisatie een goede gedeeltelijke oplossing voor de huidige crisis. De digitalisatie maakt informatie niet alleen een stuk toegankelijker dan papierwerk, maar ook een stuk eenvoudiger in dit digitaal tijdperk. De partijen die gebruikmaken van dergelijke blockchains zijn ook veel beter af dan de partijen zonder. 

Blockchain-technologie biedt veel kansen wat dataportabiliteit betreft en is een goed hulpmiddel om het coronavirus te bestrijden. In Zuid-Amerika worden corona-besmettingen vastgelegd om een beter beeld te creëren van de verspreiding van het virus.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.005,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.788,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.836,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.849,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€10.864,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.005,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.788,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.836,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.849,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€10.864,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...