
Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock
Arun Ghosh, hoofd van de blockchain-divisie bij KPMG, een van de “Big Four” accountancybedrijven, voorspelt dat blockchain-technologie samen met de Internet of Things (IoT) gebruikt zal worden om klimaatverandering te beheersen in 2020.
Ghosh meldt in een interview met cryptocurrency-website Cointelegraph op 9 januari dat de samenvloeiing van deze opkomende technologieën organisaties in staat stelt om het milieubeheer te versnellen.
IoT is een term die gebruikt wordt voor systemen die onderling met elkaar verbonden zijn zodat ze gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Deze IoT-apparaten kunnen gegevens over luchtkwaliteit meten en verzamelen, zoals de CO2-uitstoot.
Blockchain-platformen die smart contracts aanbieden (denk aan Ethereum, EOS en/of TRON) zullen binnenkort gebruikt worden om deze IoT-netwerken soepel te laten verlopen en de gegevens uit deze apparaten veilig op te slaan, voorspelt Ghosh.
Verder meldt Ghosh dat KPMG een opleving ziet in opkomende economieën gericht op het automatiseren van luchtkwaliteitscontrolemechanismen. KPMG bedrijven in landen als India, China en Oekraïne voeren voortdurend gesprekken met belangrijke spelers over de toekomstige normen voor luchtkwaliteit.
Hoewel Ghosh weigert om verder in detail over deze gesprekken te gaan, blijkt uit een rapport van Grand View Research dat verwacht wordt dat de marktgrootte over luchtkwaliteit $6,5 miljard zal bereiken tegen 2025. Tevens bevestigt het rapport het gebruik van IoT en blockchain-technologie hieromtrent.
Op 21 januari staat het jaarlijkse World Economic Forum in Zwitserland gepland, ook bekend als Davos 2020. Op de agenda staat onder andere ook het gebruik van blockchain-technologie in verband met klimaatbeheer. Ghosh zegt het volgende erover:
Ik hoop dit jaar deze gesprekken in Davos te zien gebeuren. We hebben veel gesprekken gehad met instellingen en KPMG-partners die aangeven dat er aanwijzingen zullen zijn hoe blockchain effectief klimaatbeheer mogelijk maakt.
Van de zomer kondigde KPMG aan dat het gaat samenwerken met Microsoft, Tomia en R3 om blockchain-technologie toe te passen bij het ontwikkelen van een systeem voor automatische financiële afwikkelingen in de telecomindustrie.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.