Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Blockchain-standaarden verschijnen waarschijnlijk tegen 2021, stellen onderzoekers

Volgens onderzoekers van de Amerikaanse zakelijke financiële dienstverlener Moody’s zal blockchain-technologie in 2021 gestandaardiseerd zijn. De standaardisatie van de technologie zal er uiteindelijk voor zorgen dat onder andere de interoperabiliteit van verschillende blockchains zal toenemen.

Volgens velen is de interoperabiliteit van verschillende blockchains een belangrijke factor voor de groei van de sector. Op dit moment zijn er talloze blockchains die niet met elkaar kunnen communiceren en dus niet samen kunnen werken. Dit zou echter een groot voordeel kunnen bieden aangezien verschillende blockchains verschillende doelen dienen.

- Advertentie -

Frank Cerveny, senior onderzoeksanalist bij Moody’s, stelt de standaardisatie van de technologie ook de risico’s omtrent compliance kan verkleinen. Hij legt uit:

Standaardisatie van blockchain-technologie zou de voordelen ervan toegankelijker maken voor effectisering. Standaardisatie zou de interoperabiliteit tussen systemen en marktdeelnemers verbeteren, maar ook de concentratie van tegenpartijen, operationele en wettelijke/regelgevende risico’s verminderen voor transacties die blockchain-technologie gebruiken.

De standaardisatie van blockchain-technologie wordt op dit moment vooral aangedreven door de International Organization for Standardization (ISO). Volgens Moody’s zullen deze standaarden dus tegen 2021 verschijnen.

Meerdere partijen zijn naar verluidt bezig met de interoperabiliteit van blockchain. Zo diende het consultingbedrijf Accenture eerder dit jaar twee patenten in voor technieken die de interoperabiliteit moeten verbeteren.

Eerder deze week werd bekend dat slechts 22% van de blockchain-bedrijven in Zuid-Korea winst konden genereren. De huidige situatie binnen de blockchain-sector wordt vaak vergeleken met de “Dot-com Bubble”, toen zeer veel internetbedrijven als paddenstoelen uit de grond schoten. Echter knapte de zeepbel uiteindelijk waardoor veel internetbedrijven ten onder gingen.

Bitcoin (BTC) is en blijft bullish volgens onze analist David. Lees hier zijn meest recente column!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.402,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.424,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.444,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.460,60 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.479,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.402,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.424,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.444,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.460,60 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.479,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...