Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/06/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2020 06:06

Blockchain wordt gebruikt door 40% van de fintecht-bedrijven in Hong Kong

Nieuws
Blockchain wordt gebruikt door 40% van de fintecht-bedrijven in Hong Kong

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Dat blockchain fintech-bedrijven steeds populairder worden is goed te zien in Hong Kong. In het afgelopen jaar zijn van de nieuwe fintech-bedrijven bijna 40% werkzaam in de blockchain-sector. Deze bedrijven werken met distributed ledger technology, ofwel DLT.
Volgens de Hong Kong Financial Services and Treasury Bureau maakt DLT een steeds groter deel uit van de nieuwe fintech-bedrijven van het land per jaar. Dit getal heeft sinds 2018 een stijging doorgemaakt van 27%
Op 1 juni is de Hong Kong treasury department uitgekomen met een rapport waarin de groei van blockchain in de sector beschreven staat. WealthTech is de op een na snelst groeiende sector met 20% nieuwe fintech-bedrijven. Hierna komt de betalingensector met 17%, en InsurTech met 9%. In het rapport is ook te lezen dat er op het moment meer dan 600 fintech-bedrijven actief zijn in Hong Kong. Dit getal is inclusief vier virtuele verzekeraars en acht virtuele banklicenties.
Ook staat er in het rapport dat DLT-oplossingen voor bedrijven de grootste subsector is van de blockchain-industrie. Zij zijn goed voor 45% van Hong Kong’s distributed ledger bedrijven. Trading platformen voor crypto maakt deel uit van 27% van Hong Kong’s blockchain-sector, digital asset custodians voor 14% en trade finance settlement voor 9%.
Het rapport geeft aan dat blockchain behoort tot de groep van artificial intelligence, big data en cloud omdat deze technologieën de ‘tektonische verschuivingen’ ondersteunen die te zien zijn in Hong Kong’s virtuele banksector.  Sommige InsurTech initiatieven maken ook gebruik van DLT om zo de verzekeringsindustrie te moderniseren.
Hong Kong’s treasury merkt ook een versnelling in de acceptatie van blockchain en fintech-technologie tijdens de corona tijden waarbij de pandemie veel van de hulpprogramma’s en efficiëntiebesparingen benadrukt die DLT biedt.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie