Rico Engelbarts
19/10/2018 06:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 10:29

Canadese startup komt met marihuana blockchain systeem

Nieuws
canadese_startup_komt_met_marihuana_blockchain_systeem

Een dag nadat Canada het recreatief gebruik van marihuana legaliseerde kondigt een Canadese fintech startup haar blockchain plannen voor de industrie aan. Het bedrijf wil de technologie gaan gebruiken voor het traceren van marihuana producten.
Op 17 oktober kondigde de Canadese minister president Justin Trudeau in een tweet aan dat wiet gebruik voortaan legaal is in Canada. Voor Trudeau was de motivatie hierbij vooral om winsten uit de handen van criminelen te houden.


Ondertussen liet het in Vancouver gebaseerde DMG Blockchain Solutions Inc. weten dat het bedrijf druk bezig is met de ontwikkeling van een op blockchain gebaseerd supply chain management systeem voor de marihuana industrie. Volgens de aankondiging is DMG (dat onder andere Charlie Lee, de oprichter van Litecoin als adviseur heeft) inmiddels druk in gesprek met partijen binnen de industrie voor de adoptie van haar systeem.
De startup is voornamelijk gericht op het faciliteren van grote gelicenseerde producenten, kwaliteitscontroleurs, distributeurs, en regelgevende overheidsinstanties. DMG hoopt hiermee veel grotere partijen in de industrie aan boord te krijgen zodat hun systeem klaar zal zijn voor de inzet in zowel Canada als de wereldwijde marihuana industrie.  
Hoewel er nog geen specifieke releasedatum is bekendgemaakt geeft het bedrijf al wel enige features van het systeem prijs, waaronder: het onboarden van marktdeelnemers, het automatiseren van de supply chain via smart contracts, het terugroepen van producten in verband met veiligheidsoverwegingen, en het integreren van meerdere industriepartijen.
De Canadese marihuana markt zal volgens analisten zo’n $23 miljard waard kunnen worden in de nabije toekomst. Voor de mondiale marihuana markt staan de schattingen op zo’n $500 miljard; niet erg verrassend dus dat DMG nu met haar aankondiging komt.
Volgens DMG CEO Daniel Reitzik is de marihuana industrie een perfecte toepassing voor blockchain-technologie, zo liet Reiztik weten tijdens de Extraordinary Future Conference in Vancouver:

De eerste toepassingen van blockchain waren Bitcoin en cryptocurrencies, maar de perfecte toepassing van blockchain-technologie is eigenlijk supply chain management, vooral voor gereguleerde producten zoals marihuana. Wij zijn dus eigenlijk een snelweg aan het bouwen; we bouwen een infrastructuur voor een het gebruik van blockchain in het wereldwijde aanbod van marihuana.

Het systeem sluit dus ook perfect aan op het doel van Trudeau; via de transparantie die juist het kenmerk is van blockchain-technologie kan zeker worden gesteld dat de goederen uit de handen van criminelen blijven.
DMG is niet het eerste bedrijf dat de mogelijkheden van blockchain voor het gebruik in supply chain management ziet. Eerder deze maand kondigden onder andere IBM haar Food Trust Network aan en publiceerde Accenture een onderzoeksrapport over de adoptie van blockchain in de luchtvaartindustrie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie