Roy van Krieken Roy van Krieken
31/03/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2023 18:00

3 kernwaarden van de mensheid in de 21e eeuw volgens Cardano oprichter

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Charles-hoskinson-kritiek-ADA-Cardano

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Charles Hoskinson, de oprichter van proof-of-stake (PoS) netwerk Cardano (ADA), heeft zich onlangs uitgesproken over een aantal van de belangrijkste menselijke ontwikkelingen van de 21e eeuw. Volgens hem kunnen in ieder geval een paar van deze zaken de mensheid voor altijd veranderen in de toekomst.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Artificial Intelligence en quantum computing

Het is niet bepaald een verrassing dat artificial intelligence (AI) op de lijst van Hoskinson staat. Zeker vandaag de dag is de wereld in de ban van de technologie. Volgens Hoskinson kan AI in de, mogelijke nabije, toekomst zorgen voor exponentiële groei van technologie.

“De superkracht van dit tweede brein is dat het toegang heeft tot het internet, en het is ook recursief, wat betekent dat het zichzelf traint, dus GPT-4 traint GPT-5, en GPT-5 traint GPT-6, en elke keer dat het dit doet, krijgt het exponentiële mogelijkheden. Je hebt exponentieel groeiende technologie die nieuwe kennis en nieuwe inzichten kan creëren.”

Ook de komst van quantum computing kan de mensheid naar nieuwe hoogtes katapulteren volgens Hoskinson. Zeker als je deze baanbrekende technologie op den duur combineert met AI. De mogelijkheden zijn eindeloos volgens Hoskinson.

Blockchain technologie

De lijst is natuurlijk niet compleet zonder ook blockchain technologie toe te voegen, en dat is dan ook precies wat Hoskinson heeft gedaan. De voorgaande technologien zijn volgens hem in staat om “een nieuwe wereldorde” te creëren, maar deze wereldorde zal voorzien moeten worden van regels.

Dat is waar blockchain technologie tevoorschijn komt:

“Er is dus echt geen sprake van een gebrek aan naleving en straf, waar en wanneer je dit soort dingen kunt doen. En dat is de superkracht van blockchaintechnologie – het leeft in die ruimte van een synthetische natuurwet waar het dingen kan nemen die we zouden willen hebben, ze coderen op precies de juiste manier, en dan ineens die dingen onveranderlijk maken.”

Hoskinson liet niet weten hoe hij zijn Cardano netwerk in dit geheel zou willen plaatsen, maar hij zal ongetwijfeld hopen dat Cardano als netwerk een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van de mensheid als geheel in de 21e eeuw.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie