Simon Bosch Simon Bosch
16/03/2024 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2024 09:13

Belangrijke dag voor Cardano: USDM stablecoin lanceert

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
cardano-ADA-stablecoin

Foto: Shutterstock/Dennis Diatel

Al een aantal jaar is cardano (ADA) verreweg één van de populairste blockchains. Momenteel staat de coin op de negende plaats wat marktwaarde betreft, en de top 10 heeft het eigenlijk nooit verlaten. Sinds vorig jaar doen stablecoins langzaam hun intrede op Cardano. Vandaag is ‘USDM’ van Mehen aan de beurt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nieuwe Cardano stablecoin officieel

USDM is, zoals de naam al suggereert, de dollar-stablecoin van fintechbedrijf Mehen. De whitepaper bestaat al sinds 2022, maar de introductie heeft een tijd op zich laten wachten. Afgelopen december kondigden de ontwikkelaars nog aan de lancering uit te stellen omdat ze een betere beveiliging wilden en omdat er extra tijd nodig was om te testen.

Toch is het vandaag zover; de stablecoin is vanaf deze zaterdag officieel beschikbaar op het mainnet. De stablecoin is native aan het Cardano-netwerk, en kan direct worden omgezet in ‘echte’ Amerikaanse dollars die bij een traditionele bank zijn gestald. Die zullen de marktwaarde van de stablecoin volledig dekken.

Op sociale mediaplatform X verklaart Mehen dat de stablecoin op 16 maart zal worden geïntroduceerd. Ook zijn er al enkele partnerschappen gesloten, waaronder met Cardano’s grootste decentrale exchange (DEX), Minswap. De decentralized autonomous organization (DAO) zal ervoor zorgen dat het USDM in zijn eigen reserves zal stoppen om extra vertrouwen te kweken.

Advertentie

Cardano blijvend populair bij investeerders

USDM zal niet de enige stablecoin op Cardano zijn, zo vind je Circle’s usd coin (USDC) eveneens op deze blockchain. Ook heeft Cardano zijn eigen stablecoin genaamd Djed. Die bestaat al sinds begin 2023, en was ondanks dat het een zogeheten ‘algoritmische stablecoin’ is direct na introductie een groot succes.

Ook blijft de netwerkadoptie hard groeien; in januari heeft het een record geboekt voor het aantal smart contracts. Verder is gebleken dat bijna een kwart van alle investeerders in ADA al 5 jaar hun coins vasthouden – een ongekend hoog percentage.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
AI crypto koersen crashen na actie van President Biden
President Joe Biden probeert crypto te doden, zegt Cardano-oprichter
Advertentie