Ivo Melchers Ivo Melchers
11/06/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2023 07:00

Cardano deelt flinke bedragen uit aan nieuwe projecten

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Dennis Diatel

Cardano (ADA) zet zichzelf momenteel wat betreft decentralized finance (DeFi) steeds meer op de kaart, maar het blijft zichzelf tevens op hoge snelheid ontwikkelen. Een van de manieren om projectontwikkelaars aan te trekken tot de layer-1 blockchain is middels het ‘Project Catalyst’: een gedecentraliseerd financieringsplatform voor het Cardano netwerk. Cardano heeft een schatkist waarmee nieuwe projecten gefinancierd worden en de gebruikers hebben wat dat betreft de touwtjes in handen om te besluiten of een voorstel financiering verdient.

Dit innovatieve project heeft nu een nieuwe ronde, Fund10, aangekondigd waarin een aanzienlijk bedrag van maar liefst 50 miljoen aan ADA toegewezen wordt.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Cardano blijft doorontwikkelen

In een recente update die op Twitter is gedeeld door Daniel Ribar, een invloedrijke figuur bij Project Catalyst, is de gemeenschap inmiddels geïnformeerd over de aanstaande financieringsronde. Ribar benadrukte tevens dat Fund10 de grootste financieringspool in het crypto-ecosysteem vertegenwoordigt.

Tussen 22 juni en 13 juli kunnen voorstellen ingediend worden en vanaf 31 augustus tot 14 september kan er gestemd worden.

Ribar merkte tevens op dat de schatkist van Cardano momenteel ongeveer 10 epochs, wat overeenkomt met 50 dagen, nodig heeft om fondsen van deze omvang terug te verdienen. Dit benadrukt de substantiële ADA-holdings van de schatkist, die momenteel ongeveer 1,28 miljard ADA bedragen.

Project Catalyst biedt bouwers en innovators de nodige middelen om hun ideeën tot leven te brengen en bij te dragen aan de groei en het succes van Cardano.

Advertisement

Cardano DeFi groei

Een tijdje terug kon je al in het Cardano nieuws lezen dat het netwerk een nieuwe mijlpaal had bereikt in de DeFi sector. Het wist namelijk een Total Value Locked (TVL) van 400 miljoen ADA te bereiken.

Inmiddels is de volgende grote mijlpaal van 500 miljoen ADA alweer bijna bereikt. Op het moment van schrijven zit er in totaal 495,66 miljoen ADA vast in het netwerk. Terwijl de TVL in dollars zich ver onder de all-time high bevindt, staat het totaal in ADA-tokens ver boven het eerdere hoogtepunt van iets meer dan 300 miljoen ADA in maart 2022. Dit heeft uiteraard alles te maken met de ADA koers die momenteel een stuk lager staat.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement