Simon Bosch Simon Bosch
01/01/2024 10:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2023 16:34

Cardano kreeg de meeste aandacht van alle crypto in december

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH Cardano-ADA more-coins-icon
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano kreeg de meeste aandacht van alle crypto in december

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Het is weer tijd voor de feestdagen, wat betekent dat veel bedrijven grotendeels of zelfs helemaal plat liggen. De wereld van crypto en blockchain staat nooit stil, maar toch doen ook de ontwikkelaars van de populairste netwerken het erg rustig aan. Maar Cardano (ADA) was één van de uitzonderingen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano crypto ontwikkelaars zetten door 

Dat constateert Santiment op basis van Github-activiteit. De afgelopen 30 dagen hebben ontwikkelaars het veel rustiger aan gedaan dan anders. Dat blijkt uit een ‘sterk gestructureerd proces’ dat het zelf heeft ontwikkeld. Het data-analysebureau houdt verschillende soorten gegevens bij die meten hoe ontwikkelaars op Github invloed hebben op blockchains.

Denk daarbij aan vragen om bepaalde veranderingen door te voeren, het opgooien van nieuwe ideeën en het reageren op nieuwe ideeën. De afgelopen 30 dagen stond Cardano aan kop van de onderzochte cryptocurrencies. Dat zijn er bovendien nogal wat; op zijn website claimt Santiment dat het voor meer dan 1954 cryptocurrencies gegevens bijhoudt.

Cardano heeft de eerste plek weer veroverd, klaarblijkelijk van polkadot (DOT). Die is namelijk afgezakt naar de tweede plaats. Polkadot-testnetwerk Kusama (KSM) staat op de derde plaats, maar is ook één plek omlaag gegaan. Avalanche (AVAX) en Internet Computer (ICP) zijn juist gestegen naar respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

De rest van de top 10 bestaat uit Internet Computer (ICP), Hedera (HBAR), Cosmos (ATOM), Optimism (OP), Status (SNT), Chainlink (LINK). Een toename in activiteit suggereert dat ontwikkelaars bereid zijn om bijvoorbeeld nieuwe functionaliteit toe te voegen of om de stand van zaken op een andere manier te verbeteren.

Advertentie

Cardano netwerk op dreef in 2023

Met het Cardano-netwerk lijkt het op het moment wel goed te zitten. Eerder in december kondigde de Cardano Foundation een samenwerkingsverband met het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobas aan. Ook is de on-chain activiteit in 2023 flink toegenomen.

De cardano koers is in 2023 ook gestegen, op het moment van schrijven met ongeveer 170%. Dat is vergelijkbaar met de prestaties van bitcoin (BTC). Toch is het verre van de best presterende grote altcoin. Die titel gaat vermoedelijk naar solana (SOL), die dit jaar met 1200% steeg.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie