Roy van Krieken Roy van Krieken
26/09/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2023 05:00

Cardano leidt crypto ontwikkelingsrace: wat nu voor ADA?

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
cardano-ada-ontwikkeling

Foto: Shutterstock/Content input: Vechain – chain + STIGT

In de dynamische wereld van cryptocurrencies is de activiteit van ontwikkelaars een sterke indicator van een project zijn potentieel en levensvatbaarheid. Deze week positioneerde het Cardano (ADA) netwerk zich helemaal bovenaan deze lijst, ondanks een recente prijsdaling. Wat betekent dit voor de toekomst van Cardano?

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Intense ontwikkelingsactiviteiten op Cardano

Gedurende 2023 heeft de ADA koers het zwaar en is deze gedaald tot $0,24 – een verlies van bijna 47% sinds de piek in april. Deze prijsdaling komt deels door competitie van nieuwe layer-2 (L2) netwerken zoals Base, Arbitrum en Optimism. Terwijl deze netwerken hoge niveaus van gebruikersadoptie zagen, leek het alsof Cardano op de achtergrond bleef.

Echter, recente gegevens van Santiment onthullen een ander beeld. De ontwikkelingsactiviteit binnen het Cardano-netwerk is aanzienlijk toegenomen. De score voor de ontwikkelingsactiviteit van Cardano steeg van 454 naar 559 tussen 19 juli en 24 september. Een sterke aanwijzing dat het team ondanks tegenvallende prijsprestaties vastbesloten is.

Cardano is niet alleen bezig met het verbeteren van zijn netwerk, maar het staat ook bovenaan de wereldwijde ranglijst van crypto ontwikkelingsactiviteiten. Hiermee overtreft het andere prominente projecten zoals Polkadot (DOT) en Kusama (KSM). Het feit dat Cardano deze positie heeft verworven onderstreept hoeveel middelen en expertise zijn gewijd aan het versterken van het netwerk.

De lancering van nieuwe projecten zoals Hydra Pay en de Djed stablecoin in 2023 laat zien dat het team van Cardano blijft werken aan de toekomst. Historische data suggereert dat ADA koers niet altijd nauw verbonden is met schommelingen in ontwikkelingsactiviteit, maar de toename in de totale waarde van Cardano in 2023 kan niet worden genegeerd.

Toekomstvoorspellingen voor ADA

De huidige data suggereert mogelijk een potentieel bullish scenario voor ADA. Hoewel de prijsactie in 2023 tot nu toe teleurstellend is geweest, wijzen de groei in ontwikkelingsactiviteit en de totale vergrendelde waarde op een potentieel herstel. Als de ontwikkelingsactiviteit doorgaat met deze intensiteit, zou ADA tijdens de volgende bull rally aardig kunnen stijgen. Uiteraard blijft dit slechts een voorspelling; de crypto-markt blijft onvoorspelbaar. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement