Timo Bult Timo Bult
21/07/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2022 15:05

Cardano ontwikkelingsactiviteiten het hoogst van alle crypto

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: shinshila/Shutterstock

Uit data van on-chain analyseplatform Santiment blijkt dat de ontwikkelingsactiviteiten van Cardano (ADA) zeer hoog liggen. Cardano staat zelfs bovenaan het lijstje van crypto-projecten met de meeste activiteiten.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano ontwikkeling zet door in juli

Santiment deelde de data onlangs op Twitter in een overzichtelijk lijstje. Hierin staan projecten gerangschikt op basis van het aantal Github commits, ook wel bijdragen in het Nederlands. Daarnaast kijkt Santiment nog naar enkele andere aspecten binnen Github.

Github is een platform waarop ontwikkelaars samen software kunnen programmeren. Door onder andere te kijken naar hoeveel bijdragen ontwikkelaars hier doen, kan men een inschatting maken van hoe actief de ontwikkelaars-community van een bepaald project is.

En zoals gezegd valt Cardano hier op. Het staat namelijk bovenaan en laat projecten als Polkadot (DOT), zijn testplatform Kusama (KSM) en Ethereum (ETH) relatief ver achter zich.

“ADA, DOT, KSM, ETH en MIOTA leiden in juli met ontwikkelingsactiviteiten. Het meten van github-activiteit gaat verder dan alleen het aantal bijdragen. We meten via code pushes, issue-interacties en meer.”

Cardano bereidt zich voor op Vasil

Het is wellicht niet gek dat de ontwikkeling juist bij Cardano zo hoog ligt. Naast het feit dat het project sowieso nog grotendeels in ontwikkeling is, staat er binnenkort een grote update te wachten. De Vasil hard fork update moet een hoop verbeteringen naar het netwerk brengen en zo onder andere de efficiëntie verhogen en transactiekosten verlagen.

In juni maakte Input Output, de hoofdontwikkelaar achter Cardano, bekend dat Vasil wordt uitgesteld. Er zouden enkele kleine bugs in de code zitten en die moeten eerst nog gladgestreken worden.

Begin juli werd de update vervolgens op het testnet gelanceerd. Dit lijkt vooralsnog met succes te verlopen. De lancering van Vasil op het mainnet kan nog enkele weken op zich laten wachten. Zodra dit bekend is, zal dat natuurlijk in het cardano nieuws op Crypto Insiders verschijnen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie