Simon Bosch Simon Bosch
06/05/2024 22:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2024 20:16

Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Cardano.org website

Het team van ontwikkelaars die aan de Cardano (ADA) blockchain sleutelt is al een tijd erg actief met het doorvoeren van aanzienlijke veranderingen. Die zijn niet altijd populair, maar daar is een oplossing voor in de vorm van sociale media. Via die weg is nu het plan onthuld om de banden met Bitcoin Cash (BCH) aan te halen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano partnerchain voor Bitcoin Cash?

In 2022 onthulde Cardano-medeoprichter Charles Hoskinson een nieuw consensusmechanisme, genaamd Proof-of-Useful-Work (PoUW), dat een veel efficiëntere manier moet zijn dan het traditionele Proof-of-Work (PoW) om een netwerk operationeel te houden.

Zoals de naam al zegt moet dit ook nuttiger zijn. Bij Proof-of-Work verwerken computers bijna oneindig veel ‘neppe’ enen en nullen om transacties te bevestigen. Maar bij Proof-of-Useful-Work wordt de hardware ingezet om op meerdere locaties opgeslagen informatie tegelijkertijd te controleren, zodat bewezen kan worden dat het echt is.

Op sociale mediaplatform X vraagt Hoskinson via een stemming aan zijn achterban of Cardano een ‘partnerchain’ moet maken van Bitcoin Cash, die moet werken met PoUW en het aanverwante NiPoPoWs en Cardano-UTXO-protocol Ergo. Samen zouden deze aanpassingen de snelste en meest nuttige Proof-of-Work-blockchain ooit realiteit maken.

De stemming loopt nog tot aankomende donderdag, maar de community lijkt er wel blij mee te zijn. Al bijna 15.000 mensen hebben op dit moment gestemd, en ruim 68% is voorstander van het plan.

Blockchain-ontwikkelaar en oprichter van Biggest Lab reageerde op Hoskinsons voorstel dat hij het een logische stap vindt. Beide protocollen hebben namelijk een vergelijkbare implementatie van UTXO-transacties.

Advertentie

Cardano groeit hard

Proof-of-Work en de hieraan verbonden cryptocurrencies zoals Bitcoin en Bitcoin Cash zijn nog niet uit de mode, als het aan de stemmers ligt. De ontwikkelaars van het nieuwe cross-chain protocol tussen Bitcoin (BTC) en Solana (SOL) Zeus Network vinden hetzelfde. Dit netwerk moet volgens de planning later dit jaar operationeel worden.

Ondertussen timmeren ontwikkelaars op Cardano hard aan de weg met allerlei vernieuwingen, zoals een nieuwe stablecoin. De gebruikers van de blockchain zijn er blij mee; Cardano noteert de ene mijlpaal na de andere.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Cardano nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
AI crypto koersen crashen na actie van President Biden
President Joe Biden probeert crypto te doden, zegt Cardano-oprichter
Advertentie