Roy van Krieken Roy van Krieken
28/05/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2022 18:05

Cardano oprichter: Terra (LUNA) is waarschuwing voor andere crypto

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano analyse: ADA koers storm mogelijk snel af op bodem

Foto: D.Prpic/Shutterstock

Het was een donker hoofdstuk in de geschiedenis van de crypto industrie; de ondergang van het Terra (LUNA) netwerk en de bijbehorende stablecoin TerraUSD (UST) is veel crypto investeerders niet in de koude kleren gaan zitten. Volgens de oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, is het belangrijk dat andere projecten leren van de fouten van Terra.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Crypto ga niet te snel’

Volgens Hoskinson is de ondergang van Terra een mooi voorbeeld waarom een crypto project niet te snel wil groeien. Door te snel te willen gaan, bestaat de kans dat er wordt gebouwd op een wankele fundering, vertelt Hoskinson aan CoinDesk

Volgens Hoskinson is dat ook de reden dat de ontwikkeling van het Cardano netwerk misschien wat langzamer verloopt dat sommigen hadden gehoopt. Hij erkent ook dat dit mogelijk een doorn in het oog is voor gebruikers, maar dit heeft een hele belangrijke reden.

“Als je te snel gaat, zoals we hebben gezien met Luna en we hebben gezien met $10,5 miljard aan hacks vorig jaar, zou je het best aan het werk kunnen krijgen. Totdat het dat niet meer doet. En dan wanneer het niet meer werkt, is het een catastrofale mislukking en verliest iedereen zijn geld.”

Cardano gaat voor lange termijn

Cardano speelt het spelletje voor op de lange termijn, aldus Hoskinson. Hetproject  is heel bewust dat de uitrol van nieuwe updates lang op zich laat wachten. Het is namelijk van groot belang dat alles uitvoerig wordt getest voordat nieuwe functies worden gelanceerd op het hoofdnetwerk van Cardano.

“We zeggen altijd dat het niet de eerste is die slaagt, maar de beste van het eerste uur. De mensen die zullen overleven, zijn degenen die onder stress worden getest en veerkracht vertonen.”

Hoskinson verwacht dan ook dat meerdere crypto projecten, net als Terra, zullen instorten omdat zij te hard van stapel lopen. Op den duur zal dit betekenen dat alleen de projecten met een sterke fundering zullen overleven en de markt volwassener wordt, aldus Hoskinson.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie