Ivo Melchers Ivo Melchers
21/01/2023 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2023 16:01

Cardano oprichter wil nieuwswebsite CoinDesk overnemen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/IgorGolovniov

Het populaire crypto nieuwsplatform CoinDesk zou de investeringsbank Lazard ingehuurd hebben om kopers te zoeken voor de overname van het bedrijf. Dit maakte The Wall Street Journal afgelopen woensdag bekend. Volgens de WSJ hoort zowel een volledige als een gedeeltelijke overname tot de mogelijke opties.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Financiële problemen Digital Currency Group

Digital Currency Group (DCG) is het moederbedrijf van onder andere CoinDesk en crypto-leenplatform Genesis. Eerder vandaag kon je in het crypto nieuws lezen dat Genesis zijn faillissement heeft aangevraagd. Dit hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag is Genesis officieel begonnen aan zijn herstructureringsproces. Als gevolg van alle financiële problemen bij Genesis, heeft DCG het op dit vlak ook niet makkelijk. Om die reden is het dan ook niet gek dat het besluit is genomen om één van de bedrijven uit hun imperium te verkopen.

Het bedrijf probeert op allerlei manieren geld te besparen, zo kon je eerder al lezen dat het gestopt is met het uitkeren van dividend aan investeerders.

Advertentie

Interesse Charles Hoskinson in CoinDesk

Op 19 januari liet de oprichter van Cardano (ADA) middels een tweet blijken dat hij interesse zou hebben in de overname van CoinDesk. Een dag later gaf hij in een livestream op zijn Youtube kanaal aan dat hij de vraagprijs van $200 miljoen te duur vindt en dat hij zou beslissen na het bekijken van de boeken van het bedrijf.

Hoskinson zei dat zijn media interesse breed is, aangezien hij gefocust is op het bereiken van journalistieke integriteit. Hij voegde eraan toe dat Cardano in het verleden slechte pers had gekregen, omdat bepaalde mediakanalen specifieke agenda’s moeten pushen.

Hij gaf aan dat dit zou kunnen veranderen als lezers financieel worden gestimuleerd om de mediakanalen te ‘factchecken’. De financiële prikkels zouden voorkomen dat Cardano de mediaberichten zouden beïnvloeden, aangezien lezers de berichtgeving actief in twijfel zouden trekken. Hij is van mening dat dit de onafhankelijke verslaggeving van de media zou beschermen.

Het brein achter Cardano wees er tevens op dat lezers een nieuwe manier zouden kunnen hebben om met nieuwsverhalen om te gaan via non-fungible tokens (NFT’s). Hij zei dat het ‘’heel cool’’ zou zijn als elk verhaal als een levend object gezien zou kunnen worden gezien.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie