Roy van Krieken Roy van Krieken
11/09/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2022 17:04

Cardano Vasil update is bijna gereed, wat gaat de ADA koers doen?

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano Vasil update is bijna gereed, wat gaat de ADA koers doen?

Foto: Daily Bucks/Shutterstock

De langverwachte Vasil update op het Cardano (ADA) is nog meer iets meer dan twee weken van ons verwijderd. Ondertussen zijn al meer dan 15 grote exchanges al klaar om de grote update te kunnen ontvangen en is de voorbereiding bijna voltooid.

Belangrijke dag voor Cardano: USDM stablecoin lanceert
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano Vasil hard fork

De Vasil hard fork vereist het meewerken van exchanges. Gelukkig verloopt dat allemaal erg soepel. Ondertussen hebben de meeste grote exchanges al bekend gemaakt dat zij helemaal klaar zijn voor de Vasil update op 22 september

Een van de drie voorwaarden voordat Vasil gelanceerd kan worden op het mainnet zijn volgens het bedrijf achter Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), dat er zeker 25 exchanges aangeven gereed te zijn. Inmiddels zijn dat er dus al 15.

Een andere voorwaarde is dat 75% van alle blokken op het mainnet worden gecreëerd door de laatste versie van de Vasil node, 1.35.3. Inmiddels is dat volgens het team van Cardano al 94%! Dat betekent dat deze voorwaarde al ruimschoots is bereikt.

De laatste cruciale voorwaarde is dat de 10 grootste dApps hebben aangegeven dat zij zijn geupgrade naar 1.35.3 en klaar zijn voor het mainnet.

Zodra aan al deze drie voorwaarden is voldaan, zal het team achter Cardano de Vasil hard fork gaan lanceren op het hoofdnetwerk van Cardano. Dit zal grote verbeteringen aanbrengen op het netwerk, waaronder betere schaalbaarheid en lagere kosten.

De ADA koers

Dat zien we echter nog niet per se terug in de koers van ADA. Hoewel ADA sinds het einde van augustus met iets meer dan 20% is gestegen, staat de koers sinds de all-time high in september van 2021 nog altijd met meer dan 80% onder water. Wellicht dat de Vasil update hier eindelijk verandering in gaat brengen.

Op Twitter vroegen we aan onze volgers wat zij verwachten dat de ADA koers gaat doen als gevolg van de Vasil update. Een meerderheid van 57% gelooft dat de koers van ADA zal stijgen! Slechts 7% is van mening dat de Vasil update ervoor zal zorgen dat de koers verder gaat dalen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie