Erik Juffermans Erik Juffermans
22/01/2023 08:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 12:50

Cardano werkt nu aan elektrische tuktuks in Sri Lanka

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano werkt nu aan elektrische tuktuks in Sri Lanka

Foto: Iryna Rasko/Shutterstock

Ondanks het relatief grimmige jaar, zien we alsnog een groeiende interesse in crypto en blockchain technologieën. Een tekenend voorbeeld hiervan is de gloednieuwe samenwerking tussen Cardano (ADA) en eTukTuk, een Sri Lankaans electric vehicle (EV) fabrikant. Deze samenwerking werd in Davos tijdens het World Economic Forum bekendgemaakt.

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

1,2 miljoen tuktuks

De samenwerking tussen de EV fabrikant en Cardano moet vooral voordelen met zich meebrengen wat betreft de infrastructuur en kosten. Dit waren problemen die aanvankelijk de ontwikkeling van elektrische voertuigen door de fabrikant verhinderde. Het Cardano netwerk biedt hier mogelijk een innovatieve oplossing.

Momenteel rijden er in Sri Lanka 1.2 miljoen tuktuks rond. Dit zijn kleine gemotoriseerde voertuigen die worden gebruikt voor publiek transport. Deze 1,2 miljoen voertuigen gebruiken vrijwel allemaal fossiele brandstoffen. In samenwerking met de regering en invloedrijke partijen wil eTukTuk hier verandering in brengen.

70% van deze voertuigen zijn gelokaliseerd in de hoofdstad Colombo. De burgemeester van de stad, Rosy Senanayake, is optimistisch over de plannen:

“De oplossing van eTukTuk heeft de mogelijkheid economische veranderingen door de voeren in Colombo en heel Sri Lanka. De huidige tuktuk bestuurders hebben behoefte aan de betaalbare en duurzame oplossing die eTukTuk biedt.”

De globale visie van Cardano

Cardano zet al langer in op gebieden waar innovatieve buitenlandse investeringen normaal gesproken ver te zoeken zijn. Zo kwam uit een onderzoek deze week naar voren dat Cardano de meest geliefde cryptocurrency is in Afrika. In 2021 startte Cardano een samenwerking in Ethiopië waarbij 5 miljoen studenten werden geregistreerd met behulp van het Cardano netwerk.

Volgens Cardano oprichter Charles Hoskinson liggen er mooie mogelijkheden in economisch minder ontwikkelde gebieden. 

“Afrika zal de komende tien jaar een van de meest veelbelovende economische bolwerken worden. Wij zijn hier als Cardano het best voor gepositioneerd. We zullen dit snel bevestigen met grote deals en samenwerkingsverbanden. We hebben heel veel strategische partners, relaties en politieke connecties.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie