Roy van Krieken Roy van Krieken
25/09/2022 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2022 18:11

Dit is hoe Cardano de strijd aan wil gaan met Bitcoin en Ethereum

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Dit is hoe Cardano de strijd aan wil gaan met Bitcoin en Ethereum

Foto: Hoika Mikhail/Shutterstock

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, liet een paar dagen geleden weten wat er allemaal nog meer op de agenda staat voor het netwerk. Deze week was in het cardano nieuws te lezen dat de langverwachte Vasil hard fork werd gelanceerd, maar hier blijft het niet bij. In het eerste kwartaal van 2023 zal Hydra zijn opwachting maken. Dit is een layer-2 schaaloplossing waarmee Cardano echt de strijd aan wil gaan met de concurrentie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano Hydra

Volgens een ontwikkelaar bij Input Output Global (IOG), Sebastien Nagel, hebben de recente grote updates op het netwerk ervoor gezorgd dat een nieuwe stap mogelijk wordt. Deze nieuwe stap is Hydra. Dit is als het ware een tweede laag die bovenop het mainnet van Cardano gebouwd wordt waarmee het netwerk nog beter schaalbaar moet worden.

“In een blockchain netwerk creëert een consensusalgoritme een veilige en vertrouwensloze omgeving door te zorgen voor overeenstemming over een transactiegeschiedenis. Cardano gebruikt hiervoor Ouroboros, een efficiënt proof-of-stake consensusalgoritme. Maar Cardano wordt ook, net als elke toestemmingsloze blockchain, geconfronteerd met uitdagingen wanneer het probeert te schalen om de doorvoer te bereiken die nodig is om toepassingen in de echte wereld te ondersteunen, waaronder betalingen, identificatie, gaming of mobiele diensten.”

Hydra moet de problemen met schaalbaarheid op weten te lossen. Deze layer-2 schaaloplossing is voor IOG op dit moment misschien wel de allergrootste prioriteit, aldus Nagel. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het voordeel dat het Cardano netwerk hiermee kan krijgen ten opzichte van de concurrentie.

Hydra vs. Bitcoin Lightning Network

Volgens Charles Hoskinson is Hydra te vergelijken met andere layer-2 schaaloplossingen, zoals bijvoorbeeld het Bitcoin (BTC) Lightning Network of Polygon (MATIC) op de Ethereum (ETH) blockchain. Desalniettemin zal Hydra effectiever zijn dan al deze projecten als we Hoskinson mogen geloven:

“Hydra is alles wat Lightning had willen zijn als het opgroeit.”

Op dit moment wordt er nog altijd hard aan Hydra gewerkt. Het heeft volgens Hoskinson ook lang geduurd voordat deze ontwikkeling eindelijk een beetje vormen aan begon te nemen. Dit had volgens Hoskinson alles te maken met het feit dat er een enorme hoeveelheid onderzoek aan vooraf ging. Naar verwachting zal Hydra ergens in het eerste kwartaal van 2023 worden gelanceerd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie