Erik Juffermans Erik Juffermans
24/09/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2022 14:00

Honderden nieuwe projecten naar Cardano na succesvolle update

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano analyse: ADA koers storm mogelijk snel af op bodem

Foto: D.Prpic/Shutterstock

Via een tweet heeft Cardano (ADA) mede-oprichter Charles Hoskinson bekend gemaakt dat honderden projecten interesse tonen in Cardano. Na de Vasil update is het een stuk aantrekkelijker voor projecten om te lanceren op het Cardano ecosysteem.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Groeiende interesse in Cardano

Een van die projecten is een gedecentraliseerde muziek streamingdienst, NEWM. Via dit platform kunnen artiesten hun muziek delen en royalties verdienen in de vorm van NFT’s. 

Vertegenwoordigers van het muziekplatform lichtten hun keuze voor Cardano toe:

“We hebben gewacht tot de Vasil update. Deze update maakt onze smart contracts goedkoper en efficiënter. De toekomst van muziek is nu!”

NEWM is maar een van de vele projecten die van Cardano gebruik gaan maken na de succesvolle Vasil update. De ontwikkelaars van Cardano beloofden met de Vasil update de schaalbaarheid en efficiëntie van het netwerk te verbeteren. Met de nieuwe interesse in de Cardano blockchain van verschillende projecten lijkt de update meteen effect te hebben.

Charles Hoskinson is tevreden met de interesse in Cardano na de Vasil update. Hij reageerde ook op de kritiek vanuit de media voor de vertraging die de Vasil update afgelopen zomer opliep.

“De passieve agressie van sommige nieuwstitels verbaast me. We hebben een reusachtige mijlpaal bereikt en dat kostte coördinatie en testrondes van mensen en bedrijven wereldwijd. Maar het grote nieuws is ‘een vertraging van drie maanden.”

Grote ambities

De Vasil update was pas de eerste stap van vele gericht op het verbeteren van de schaalbaarheid van het Cardano netwerk. Hoskinson gaf al eerder aan wat de ambities van Cardano zijn. De Vasil update was de eerste grote stap om deze ambities te realiseren.

“We hebben Cardano gecreëerd om het financiële systeem van de wereld te worden. Om een bank te zijn voor mensen die daar geen toegang toe hebben. Als gemeenschap hebben we Cardano gebouwd om een economische identiteit te bieden aan mensen die dat niet hebben zodat we een eerlijke globale markt kunnen realiseren.” 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie