Roy van Krieken Roy van Krieken
02/04/2024 21:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2024 10:17

Kan Cardano x10 gaan? Ontwikkelaar geeft antwoord

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Kan Cardano x10 gaan? Ontwikkelaar geeft antwoord

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Bij Cardano (ADA) zijn ze hard aan het werk. Zo is het nu mogelijk voor Cardano-scripts om on-chain berichten te ondertekenen. Deze ontwikkeling opent een nieuw scala aan mogelijkheden voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en biedt een technische voorsprong op bestaande blockchains, zoals de geduchte concurrent Ethereum (ETH) netwerk.

Als het aan Cardano enthousiast en ontwikkelaar Sebastien Guillemot ligt, kan cardano met de update een toename verwachten van meer dan 1.000%.

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Voordelen van de nieuwe upgrade

In tegenstelling tot Ethereum, dat een andere structuur gebruikt voor transacties, benut Cardano’s ontwerp de kracht van scripts voor het sneller ondertekenen van berichten. Dit zorgt niet alleen voor een verhoogde efficiëntie maar maakt het Cardano netwerk ook potentieel meer geoptimaliseerd dan zijn voorgangers.

De update is in het bijzonder relevant voor Cardano’s Layer 2 (L2s) oplossingen. Door deze nieuwe mogelijkheid kunnen deze platformen profiteren van snellere en meer geoptimaliseerde processen. Het zou gebruikers in staat stellen om actief deel te nemen aan besluitvormingsprocessen, zoals het stemmen op ondersteunde EVM-lagen.

Daarnaast kan deze ontwikkeling het gebruik van indexers vereenvoudigen. Indexers zijn systemen die blockchain gegevens ordenen en toegankelijk maken. Door een vereenvoudigde benadering voor het opzetten en beheren van dApps en L2 oplossingen, wordt de ontwikkeling ervan niet alleen makkelijker maar ook kosteneffectiever.

Advertentie

10x koersverwachtingen

De aanpassingen beloven veel goeds. Ze zouden het platform weer terug in de smart contract race kunnen brengen, waarbij het relatief gezien mindere prestaties heeft gekend dan bijvoorbeeld Solana (SOL). Cardano enthousiast en ontwikkelaar Sebastien Guillemot doelt zelfs op een 10x waardestijging. Mocht dit uitkomen zou het project de derde grootste crypto zijn op basis van marktkapitalisatie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano oprichter voorspelt technologische revolutie

De oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, heeft opzienbarende toekomstvoorspellingen gedeeld. Hij anticipeert hiermee op een baanbrekende technologische evolutie tegen het jaar 2030.

Hoskinson verwacht dat de exponentiële groei in computer rekenkracht de capaciteiten van gaming PC’s zal uitbreiden, waardoor deze in staat zullen zijn om machine learning modellen te draaien die duizend keer krachtiger zijn dan de huidige standaarden. Deze verwachte vooruitgang belooft een revolutie in diverse industrieën, inclusief de crypto sector.

Hoskinson’s visie, die lijkt op de lang bestaande wet van Moore, suggereert een toekomst waarin AI en machine learning ongekende niveaus van bruikbaarheid bereiken, mogelijk ook de handel in cryptocurrency drastisch transformeren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie