Home Nieuws CEO ICE: Focus Bakkt ligt in 2020 op adoptie cryptocurrency-app voor consumenten

CEO ICE: Focus Bakkt ligt in 2020 op adoptie cryptocurrency-app voor consumenten

- Advertentie -

Tijdens de presentatie van Intercontinental Exchange’s (ICE) prestaties in het laatste kwartaal van 2019, kondigde de CEO van ICE, Jeffrey Sprecher aan dat bitcoin (BTC)-platform Bakkt een belangrijk onderdeel zal zijn van ICE’s digitale valutastrategie voor 2020. Het nieuwe jaar staat volgens hem in het teken van de “brede adoptie” van de aankomende consumenten-app.

ICE is het moederbedrijf van Bakkt, het handelsplatform dat als eerste fysieke bitcoin-futurescontracten aanbood. Het platform presteerde behoorlijk goed in 2019 al kwam het volume van het nieuwste product wat moeizaam van de grond.

In oktober vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Bakkt aan een consumenten-app werkt. De app zou consumenten moeten helpen om digitale valuta in het dagelijks leven te gebruiken. Het grote internationale koffiehuis Starbucks zou betrokken zijn bij de ontwikkeling.

Onlangs nam Bakkt daarnaast Bridge2 Solutions over. Dit bedrijf biedt diensten voor loyaliteitsprogramma’s. Sprecher stelt in de presentatie dat de overname “de tweede fase van onze digitale activastrategie versnelt.” Hij stelt daarnaast:

Iets meer dan een jaar geleden schetsten we onze toekomstplannen voor Bakkt, […] Onze missie was het bouwen van een breder ecosysteem ter ondersteuning van de volledige levenscyclus van een digitaal activum.

De focus voor Bakkt zal in 2020 niet op inkomsten en uitgaven liggen, maar meer op een “brede adoptie” van de applicatie. Sprecher gaat verder:

We zullen meer kijken naar de adoptie door consumenten dan naar inkomsten of uitgaven. […] We hebben veel gesprekken met grotere consumentenmerken en bedrijven.

Bridge2 Solutions heeft een breed klantenbestand, iets wat Bakkt hoopt te kunnen gaan gebruiken. Het bedrijf beheert al een groot aantal platforms voor loyaliteitspunten. Die punten zouden bij elkaar zo’n $60 miljard waard zijn. Het uiteindelijk doel van Bakkt is om een soort wallet te ontwikkelen waarin digitale activa zoals cryptocurrencies en loyaliteitspunten bewaard kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.608,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.355,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.385,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.411,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.487,30 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...