Timo Bult Timo Bult
21/03/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2022 14:05

Al 2 miljoen ethereum vernietigd sinds invoering burn mechanisme

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Al 2 miljoen ethereum vernietigd sinds invoering burn mechanisme

Foto: Lightboxx/Shutterstock

Ethereum (ETH) vernietigt sinds de London hard fork in augustus 2021 een deel van de transactiekosten. En nu is er wat interessant ethereum nieuws over dit mechanisme. Het aantal ETH dat werd vernietigd bereikte namelijk zeer recentelijk een belangrijke mijlpaal.

Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF’s, experts negatiever
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

2 miljoen ethereum vernietigd

Uit data van on-chain analyseplatform Watch the Burn blijkt dat sinds de invoering van de London hard fork, en dan meer specifiek EIP-1559, er al meer dan 2 miljoen ethereum vernietigd is. Dit heeft een waarde van ongeveer $5,7 miljard op basis van de huidige ethereum prijs op crypto exchange KuCoin.

De vernietiging van de ETH, ook wel burnen genoemd, zorgde er echter niet voor dat de cryptocurrency deflatoir is geworden. Het aantal netto nieuw uitgegeven ethereum is namelijk iets meer dan 1 miljoen. Kortom, de voorraad van ethereum groeide met 1 miljoen ether over dezelfde periode.

Het was echter te verwachten dat de cryptocurrency in zijn huidige vorm nog niet deflatoir zou zijn. De verwachting is dat dit wel het geval zal zijn na de overstap op proof-of-stake (PoS) is uitgevoerd en wanneer gebruikers veel transacties versturen. Het burn-mechanisme zorgde er tot nu toe wel voor dat er een stuk minder ether werd uitgegeven dan voorheen, waarmee de inflatie dus lager is geworden.

Ethereum burn om transactiekosten te stabiliseren

Het netwerk is enorm populair met in het bijzonder de decentralized finance (DeFien non-fungible token (NFTapplicaties die op Ethereum gebouwd zijn. Deze populariteit is echter tegelijkertijd ook iets wat voor problemen zorgt. Voor de London hard fork werden transacties nog verwerkt op basis van de hoogste bieder wat zo nu en dan tot astronomisch hoge transactiekosten zorgde.

Het burn-mechanisme is vooral bedoeld om de transactiekosten voorspelbaarder te maken en niet per se om de kosten ook echt te verlagen. Meer lezen over het mechanisme doe je hier!

Ondanks de problemen waarmee Ethereum soms kampt, houden investeerders vertrouwen. Zo was gisteren te lezen dat de ethereum balansen van exchanges naar het laagste punt sinds 2018 zijn gezakt. Kortom, investeerders blijven ethereum kopen en deze van de exchanges afhalen om vast te houden als investering!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie