Kevin Schijven Kevin Schijven
04/08/2023 09:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2023 09:37

Crypto markt klem, maar shiba inu stijgt fors en deze munt nog harder

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Crypto markt klem, maar shiba inu stijgt fors en deze munt nog harder

Foto: FellowNeko/Shutterstock

De crypto markt ziet er vandaag wel erg saai uit. De volatiliteit neemt steeds verder af en in de afgelopen 24 uur zijn de meeste koersen nauwelijks bewogen. De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met slechts 0,1% naar $1,211 biljoen.

Toch hebben we nog enkele uitzonderingen. Zo is een populaire memecoin momenteel flink aan het stijgen en zet een andere munt zijn sterke rally van de afgelopen weken voort.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zit nog altijd vast

Bitcoin (BTC) dipte gisteren wederom onder $29.000 en kwam vervolgens niet verder dan $29.400. De koers beweegt in een steeds krapper bereik, wat normaliter tot een uitbraak zou moeten leiden. Er is echter nog altijd een groot gebrek aan liquiditeit. Met een prijs van $29.160 staat BTC vandaag 0,3% in de plus.

Advertentie

Ethereum zit samen met bitcoin vast

Ethereum (ETH)  toont momenteel zelfs nog minder volatiliteit. Alhoewel de koers een korte piek richting $1.860 maakte, is ethereum inmiddels weer terug vlak boven $1.830. Met een prijs van $1.834 staat ETH vandaag 0,1% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 10 toont nauwelijks actie

Ook de rest van de top 10 ziet er vandaag niet bepaald spannend uit. Polygon (MATIC) verliest het meest van zijn waarde, maar zakt alsnog met slechts 1,1% naar $0,66. Polkadot (DOT) zakt onder de $5 maar staat maar 0,6% in de min. Cardano (ADA) daalt met 0,5% naar $0,293. Ripple (XRP) staat 0,4% in de min en komt op $0,659 uit.

Solana (SOL) staat daarentegen 1% in de plus, maar lukt nog niet om $23 te heroveren. Binance coin (BNB) stijgt ook met 1% en komt op $241,6 uit. Tron (TRX) stijgt met 1,2% naar $0,776. Dogecoin (DOGE) staat 1,4% in de plus en komt op $0,0745 uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Litecoin blijft dalen maar shiba inu stijgt flink

Net buiten de top 10 zien we iets meer actie. Litecoin (LTC) verliest namelijk, ondanks de recente halving, nog eens 4% van zijn waarde en daalt naar $82,8. Daarmee valt litecoin uit de top 10 grootste munten.

Daaronder hebben we shib inu (SHIB), die niet alleen de afgelopen 24 uur gestaag steeg, maar zojuist nog een flinke sprong maakte. De SHIB koers schiet naar $0,0000086 en staat daarmee 4,5% in de plus vandaag.

Compound hardste daler crypto top 100

De rest van de top 100 ziet er echter ook opvallend saai uit vandaag. Naast litecoin zijn de grootste verliezers vandaag stacks (STX) en compound (COMP), die beide ook zo’n 4% in de min staan.

XDC wederom hardste stijger crypto top 100

Aan de groene kant staan naast shiba inu ook optimism (OP) en GMX (GMX) vandaag 4,5% in de plus. Tot slot hebben we nog XDC network (XDC). XDC staat vandaag maar liefst 15% in de plus en komt momenteel rond $0,0845 uit. XDC staat inmiddels 160% in de plus ten opzichte van 30 dagen geleden.

4 biljoen Shiba Inu tokens worden gedumpt op cryptobeurzen
4 biljoen Shiba Inu tokens worden gedumpt op cryptobeurzen

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie