Kevin Schijven Kevin Schijven
17/08/2023 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2023 08:02

Crypto markt vangt 2e klap op rij: Bitcoin, XRP en shiba inu onderuit

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Ontbijt: Rode markt, ETF’s breken trend & Ripple bankdeal

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt kleurt voor een tweede dag op rij rood. Vandaag vangen echter de twee grootste munten op de markt ook een flinke klap. We zien eindelijk wat volatiliteit terugkeren, maar niet in de gewenste richting.

We waarschuwden gisteren al dat enige volatiliteit zou kunnen volgen na de publicatie van de FOMC meeting minutes, de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De Federal Reserve waarschuwt voor mogelijk toch meer inflatie en een verdere renteverhoging terwijl de markt al gerekend had op een pauze. Daardoor zien we veel financiële markten rood kleuren en crypto blijft niet onberoerd. Het zorgde zelf voor een flinke long squeeze; maar liefst $140 miljoen aan long posities werden geliquideerd.

De totale marktkapitalisatie van crypto zakt met 1,7% naar $1,14 biljoen. Het handelsvolume stijgt met 11,3% naar $35,7 miljard.  De dominantie van bitcoin komt op 49% uit. De Fear & greed Index komt op 50 uit, of neutraal.

Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler

Bitcoin duikt naar laagste prijs sinds juni

Bitcoin (BTC) hield nog relatief sterker stand dan de meeste andere crypto, maar zag er gisteren al niet heel stabiel uit en dipte kort onder $29.000. Gisterenavond begon de bitcoin koers echter fors te dalen en kwam afgelopen nacht zo diep uit als $28.350, de laagste prijs in meer dan acht weken.

Op het moment van schrijven herstelt bitcoin voorzichtig en en komt uit op $28.565 op Bybit en €26.260 op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee vandaag 2,1% in de min.

https://twitter.com/KokoCrypto_AI/status/1692064493314941178

Mocht bitcoin niet snel herstellen, dan lijkt volgens meerdere analisten de kans groot dat de koers de support rond het gebied van $28.000 zal testen. Als bitcoin daar doorheen zakt, kan echter een flink daling volgen.

https://twitter.com/DU09BTC/status/1691997027117539753

Advertentie

Ethereum koers duikt mee naar cruciaal niveau

Ethereum (ETH) daalde gisteren harder, maar vandaag juist iets minder hard dan bitcoin. Desondanks dipte ethereum helemaal naar $1.778 afgelopen nacht en klopt momenteel bij de $1.800 aan. Het lijkt er op dat de $1.800 mogelijk terug omgeslagen is van support naar weerstand. ETH staat 1,4% in de min vandaag.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF’s krimpen, ETH vraag stijgt & Terra stopt
Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF's krimpen, ETH vraag stijgt & Terra stopt

Dogecoin hardste daler rode crypto top 10

Ook de rest van de top 10 kleurt rood, maar de meeste koersen dalen minder hard dan gisteren. Solana (SOL) herstelde snel van de dip en staat met een prijs van $23,2 daarom slechts 0,9% in de min. Datzelfde geldt voor polkadot (DOT) die terug stuiterde naar $4,75 en 0,9% in de min staat. Cardano (ADA) doe took ongeveer hetzelfde en staat met $0,276 vandaag 1% in de min.

Binance coin (BNB) maakte echter geen stuiter en zakt daarom met 1,4% naar $231,3. Ripple (XRP) staat al 1,8% in de min en zakt naar 0,588. Tron (TRX) verliest ook 1,8% van zijn waarde en komt rond $0,0746 uit. Dogecoin (DOGE) heeft het echter nog een stukje zwaarder en zakt vandaag met 3,9% naar $0,0677.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Shiba inu hardste daler crypto top 100

De top 100 kleurt ook rood met rocket pool (RPL) als enige groene uitzondering. Litecoin (LTC) en pepe (PEPE) staan bijna 5% in de min vandaag. Rollbit coin (RLB), EOS (EOS), sui (SUI) en arbitrum (ARB) en maker (MKR) staan al bijna 6% in de min.

Uniswap (UNI) zakt met bijna 7%. Bitcoin cash (BCH) en bitcoin sv (BSV) staan beide meer dan 7% in de min vandaag. Flex coin (FLEX) daalt zelfs met 7,5%.

De grootste verliezer vandaag is echter shiba inu (SHIB) en dat is enigszins onverwachts. Shiba inu lanceerde gisteren zijn “Shibarium” netwerk en de verwachting is dat dit tot een stijging zou leiden. De lancering ging echter gepaard met grote problemen. De SHIB koers daalt daarom met 7,6% naar $0,00000918.

https://twitter.com/KevinSvenson_/status/1691968330028990667

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie