Ivo Melchers Ivo Melchers
11/02/2023 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2023 13:02

Dit is hoeveel BTC en ETH Paypal eind 2022 bezat

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Alleen Bitcoin en Ethereum zijn echt decentraal, zegt Chainlink topman

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Sinds eind 2020 lanceerde Paypal, de populaire online betalingsdienst, zijn crypto app waardoor gebruikers in staat werden gesteld om crypto als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) te kopen, verkopen en vast te houden. Destijds was het nog mogelijk om deze crypto van het platform naar externe wallets te sturen, maar daar kwam in juni 2022 verandering in.

Ethereum nu populairder bij instituten dan bitcoin, onthult Bybit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin en ethereum bij Paypal

Paypal hield op 31 december 2022 een totaal van $604 miljoen aan bitcoin, ethereum, bitcoin cash en litecoin vast voor zijn klanten, volgens het jaarverslag dat op 10 februari is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bijna 90% van dit bedrag werd verdeeld tussen de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie: BTC en ETH. Paypal bezat namelijk $291 miljoen in BTC en $250 miljoen in ETH. De resterende $63 miljoen bestaat uiteraard uit litcoin en bitcoin cash, echter werd er niet specifiek genoemd hoe de verdeling eruit zag.

Het cryptobezit van Paypal is goed voor 67% van de totale financiële verplichtingen van het bedrijf, wat neerkomt op $902 miljoen op 31 december. De totale financiële activa van Paypal bedroegen meer dan $25 miljard, volgens de indiening.

Ondanks het feit dat Paypal al meer dan twee jaar geleden crypto op zijn platform had geïntroduceerd, heeft het bedrijf in het verleden nog geen vergelijkbare verdeling van zijn cryptobezit opgenomen in een financieel jaarverslag. Sinds maart vorig jaar is dit echter verplicht gesteld door de Amerikaanse toezichthouder.

Crypto bij externe bewaarder

Het bedrijf vermeldt tevens in de aanvraag dat het de cryptovaluta van klanten via een externe bewaarder opslaat. Paypal benadrukte dat het contractueel vereist dat de bewaarder de activa van klanten scheidt van andere activa of eigendommen.

Het voegt hier het volgende aan toe:

‘’Wij kunnen er niet zeker van zijn dat deze contractuele verplichtingen, zelfs als ze naar behoren worden nageleefd door de bewaarder, effectief zullen zijn om te voorkomen dat dergelijke activa worden behandeld als onderdeel van de nalatenschap van de bewaarder op grond van faillissements- of andere insolventiewetgeving.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie