Timo Bult Timo Bult
01/06/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2022 14:00

Ethereum 2.0 zet “eerste generale repetitie” in met Merge op testnet

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum 2.0 zet

Foto: sdecoret/Shutterstock

De overstap van Ethereum (ETH) naar proof-of-stake (PoS) komt steeds dichterbij. De ontwikkelaars van het project zijn druk aan het testen en binnenkort vindt “de eerste generale repetitie” plaats. Dat kondigde Ethereum-ontwikkelaar Tim Beiko onlangs aan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum Ropsten Merge vindt op 8 juni plaats

Ontwikkelaars die blockchains ontwikkelen werken met testnets. Dit zijn netwerken die de eigenschappen van mainnets hebben waarin dingen getest kunnen worden, een testomgeving dus. Ropsten is een van de testnets van Ethereum en is het “langstlevende proof-of-work testnet,” aldus Beiko.

Dat Ropsten door deze transitie zal gaan is een belangrijke stap. Eerder stapte testnet Kiln al met succes over op PoS. De overstap van Ropsten wordt door Beiko “de eerste generale repetitie” genoemd omdat hierna nog maar twee testnets zullen zijn voordat het hoofdnetwerk de Merge zal realiseren:

 “Het langstlevende PoW-testnet van Ethereum gaat naar Proof of Stake! Een nieuwe beacon chain is vandaag gelanceerd en The Merge wordt rond 8 juni op het netwerk verwacht. Node Operators: dit is de eerste generale repetitie”

Voordat het zover is, dienen een aantal dingen goed te gaan. Morgen zal Ropsten de “Bellatrix” update doorzetten waarmee het netwerk zich gereed maakt voor de Merge. Een paar dagen later dienen de miners de zogenoemde “Terminal Total Difficulty (TTD)” te kiezen. Mits alles goed gaat, dan zal Ropsten dus op 8 juni officieel zijn overgestapt op PoS!

Advertentie

Grootste update voor Ethereum ooit

De Merge is een stap in het update-proces van Ethereum. Het is het moment waarop het netwerk de overstap maakt naar PoS waarmee ethereum miners officieel verleden tijd zullen zijn. Wanneer de Merge precies plaatsvindt op het hoofdnetwerk is niet bekend. Wel werd augustus genoemd als vroegste maand waarin het kan gebeuren.

Meer leren over Ethereum, de grote update en welk effect dit kan hebben op de prijs? Neem dan eens een kijkje in onze Crypto Insiders Premium Discord. Hier leer je over het traden van crypto, stel je vragen aan analisten en ontvang de dagelijks interessante updates!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie