Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2022 09:41 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2022 09:41

Ethereum blijft flink stijgen, solana stijgt harder, deze crypto dalen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum, solana en curve hardste stijgers in zijwaartse crypto markt

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat ethereum (ETH) en vooral de hype omtrent de aankomende merge momenteel de markt aantrekt. Het zorgt ervoor dat het marktsentiment weer een stuk positiever wordt, ook bij bitcoin (BTC), die nog een flinke bounce afgelopen nacht maakte.

Desondanks vrezen veel analisten dat de markt nog niet de bodem van de huidige cyclus heeft gezien. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies blijft rond dezelfde prijs hangen als 24 uur geleden, namelijk rond $1,06 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum stijgt 4,2%

Net als bitcoin, beweegt ethereum nu al een week lang trapsgewijs met een reeks van higher highs en higher lows. De ether koers kwam gisterenochtend boven $1.480 uit en hield hier over het algemeen de rest van de dag stand.

Kort na middennacht schoot ether naar een piek boven $1.600, maar corrigeerde onmiddellijk. Vanochtend lijkt ETH steun te vinden rond $1.520 en de prijs ligt momenteel op $1.530. Daarmee staat de koers vandaag 4,2% in de plus en bijna 40% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

TRX en XRP iets in de min

Tron (TRX) had het een stuk zwaarder de afgelopen 24 uur. Ook TRX maakte een flinke piek afgelopen nacht, maar daalde al daarvoor en viel vervolgens terug naar dezelfde prijs. De support rond $0,68 lijkt vooralsnog stand te houden. Desondanks staat TRX 2,7% in de min. Ook ripple (XRP) daalde met 2,2% in de laatste 24 uur en komt vanochtend uit op $0,355.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

AVAX, BNB, DOGE terug naar dezelfde prijs

Avalanche (AVAX) maakte ook een flinke schommeling afgelopen nacht en komt met $23,5 net iets onder dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Binance (BNB) schommelde nog iets heviger, maar komt met $259,5 ook ongeveer uit op dezelfde prijs als 24 uur geleden. Dogecoin (DOGE) schommelde zelfs tweemaal flink heen en weer in de afgelopen 24 uur en staat met een prijs van $0,066 net 0,2% in de plus.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

DOT, MATIC, ADA iets in de plus

Polkadot (DOT) vond afgelopen nacht wel op een higher low support na de flinke schommeling. Namelijk rond $7,6 waarmee koers vandaag 1,4% in de plus staat. Cardano (ADA) lijkt mogelijk support te vinden rond $0,48 waarmee koers momenteel 1,5% in het groen ligt. Polygon (MATIC) piekte twee keer boven $0,96 in de laatste 24 uur, maar is nu weer terug op $0,9. Toch staat MATIC 1,6% in de plus vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SHIB en SOL stijgen het sterkst

Shiba inu (SHIB) maakte al een enorme piek eind gisterenmiddag, maar corrigeerde vervolgens en komt nu uit op $0,0000117 waarmee koers 3,5% in de plus staat vandaag. Onder de grootste crypto is solana (SOL) de hardste stijger vandaag. SOL vond snel support na zijn piek afgelopen nacht en stijgt nu naar $44,5 waarmee koers 5,8% in de plus staat.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers vandaag

In de top 100 vinden we een reeks crypto die nog harder zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Voor Kava (KAVA), basic attention (BAT) en axie infinity (AXS) is dat 6%. Kusama (KSM) staat vandaag 7% in de plus. Curve (CRV) en sandbox (SAND) zijn met 8% gestegen en gala (GALA) en flow (FLOW) met zo’n 9%. Ethereum classic (ETC) staat 10% in de plus, near (NEAR) 11% en fantom (FTM) is vandaag de winnaar met een stijging van bijna 15%.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers vandaag

Echter kleurt lang niet alles groen vandaag. Quant (QNT), monero (XMR), gate (GT) en ecomi (OMI) staan meer dan 2% in de min. Bittorrent (BTT) daalt met 3%, internet computer (ICP) met 3,5% en ftx (FTT) met 4%. Theta fuel (TFUEL) staat 5% in de min, arweave (AR) en elrond (EGLD) al 7%. Lido (LDO) zakt vandaag met 10%, maar staat alsnog een dikke 134,5% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs weer een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie