Kevin Schijven Kevin Schijven
04/02/2022 11:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2022 11:05

Ethereum en solana herstellen sterk van dip, cosmos stijgt harder

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en DeFi trekken het sterkst aan in zijwaartse crypto markt

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

De cryptocurrency markt kleurde gisterenochtend voornamelijk rood, maar vanochtend juist vrijwel geheel groen. Bitcoin (BTC) kan iets herstellen van de recente dip en we zien een groot aantal altcoins weer sterker aantrekken. De totale marktkapitalisatie komt vanochtend op $1,85 biljoen uit, een stijging van ongeveer 5,1% in de afgelopen 24 uur.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum trekt sterk aan

Ethereum (ETH) kon na het dipje van woensdag standhouden boven $2.600 en begon gisterenavond samen met bitcoin te stijgen, maar wel een stukje harder. De ether koers komt vanochtend op $2.855 uit, een stijging van maar liefst 10% gedurende nacht. Wellicht komt de koers op $2.900 ook wat weerstand tegen, maar wellicht dat ether binnenkort terugkeert naar $3.000.

Advertentie

Top 10 altcoins kleuren groen

Binance coin (BNB), cardano (ADA) en ripple (XRP) zijn wederom de zwakste stijgers onder de grootste crypto, maar ze staan alsnog alle drie 4,7% in de plus vandaag. BNB breekt momenteel wellicht door $380, ADA vecht weer met $1,07, en XRP herstelt naar $0,62. Beide meme tokens, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), staan minder dan 4% in de plus.

Dan hebben we polkadot (DOT) die 7% in de plus staat en momenteel tegen $19,5 aanduwt. Terra (LUNA) staat 9% in de plus en stoeit momenteel met $51,5. Avalanche (AVAX) staat zelfs 9,5% in de plus maar loopt nu tegen weerstand aan rond $72.

Toch is het is wederom solana (SOL) die de show steelt onder de grootste crypto, zelfs ondanks de recente dip die door deze enorme diefstal werd veroorzaakt. De bounce heeft wellicht te maken met het feit dat het gat van niet ondersteunde ETH snel werd aangevuld. SOL staat maar liefst 12% in de plus vanochtend, toch lijkt de koers momenteel wat moeite te hebben met $106,5.

Ethereum ETF droom over: waarom experts geen goedkeuring verwachten
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 hardste stijgers

Een groot deel van de top 100 staat vanochtend meer dan 5% in de plus. Monero (XMR), vechain (VET), lido staked ether (STETH) en ceth (CETH) staan 9% in de plus. Osmosis (OSMO), oasis network (ROSE), ethereum classic (ETC) maar liefst 10%. Nexo (NEXO), kusama (KSM) en hedera (HBAR) 11%. Iota (MIOTA), convex finance (CVX) en neo (NEO) zelfs 12%.

Cosmos (ATOM) is weer de hardste stijger uit de top 20 en staat maar liefst 12,5% in de plus. De allersnelste stijger van vandaag uit de top 100 is juno (JUNO), ook verbonden aan het Cosmos ecosysteem. JUNO stormde afgelopen nacht de top 100 binnen en staat maar liefst 23% in de plus vandaag en 46% deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie