Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2024 20:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 19:32

Ethereum ETF kan nog veel langer duren, waarschuwt grote bank

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s uitgesteld: SEC zorgt voor nieuwe vertraging

Foto: AevanStock/Shutterstock

Sinds de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten op 10 januari werden goedgekeurd, kijkt de markt alweer uit naar de volgende mijlpaal in de industrie.

Dat zou wel eens de goedkeuring kunnen zijn voor de volgende spot-ETF’s in de crypto sector, namelijk die voor ethereum (ETH).

Een grote investeringsbank betwijfelt dit echter. Het vreest dat een dergelijke goedkeuring nog enkele jaren verwijderd van ons is.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De spanning over de aanstaande ethereum ETF beslissingen

Onlangs had de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de beslissingen voor meerdere aanvragen van spot ethereum-ETF’s al uitgesteld.

Dat kwam niet als een verrassing: de SEC stelde namelijk zijn besluit voor de bitcoin-ETF’s ook uit tot het allerlaatste moment. Daarom verwacht de markt dat de SEC zijn besluit pas eind mei bekend zal maken.

Doordat de SEC onlangs de bitcoin-ETF’s heeft goedgekeurd en eind vorig jaar futures ethereum-ETF’s heeft goedgekeurd, lijkt de kans groot dat het ditmaal ook een of meerdere spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren.

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat meerdere grote banken daar minder positief over zijn. Zo schat JPMorgan de kans op een goedkeuring in mei kleiner dan 50% in.

TD Cowen, ook een grote Amerikaanse bank, zei toen dat een ethereum-ETF pas na de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zal worden goedgekeurd.

Advertentie

TD Cowen verwacht een ethereum-ETF pas over een jaar of twee

In een nieuw bericht melden onderzoekers van TD Cowen dat ze echter geen goedkeuring dit jaar nog verwachten. Daar zit een politieke reden achter, zeggen de onderzoekers van de TD Cowen Washington Research Group:

 “We verwachten niet dat de SEC in 2024 een spot ethereum-ETF zal goedkeuren. Dit is een politieke beslissing.

Wij geloven dat er geen voordeel is voor SEC-voorzitter Gary Gensler om een spot ethereum-ETF goed te keuren gezien hoe ontstemd progressieve Democraten waren over de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF eerder deze maand door het agentschap.”

De bank meldt dat de SEC geen haast heeft om een beslissing te nemen voor de ethereum-ETF’s. Volgens de onderzoekers wil de toezichthouder eerst zien hoe de bitcoin-ETF’s het doen en dit is in lijn met de trage benadering van de SEC ten opzichte van crypto.

De SEC zal uiteindelijk de aanvragen afwijzen wat zal leiden tot nieuwe aanvragen of wellicht zelfs een rechtszaak. “Elk van deze processen zal nog eens één tot twee jaar in beslag nemen,” aldus de onderzoekers.

Dit betekent dat we een spot ethereum-ETF pas eind 2025 of begin 2026 zullen zien.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie