Roy van Krieken Roy van Krieken
24/05/2024 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 17:16

Ethereum ETF’s kunnen volgende maand al lanceren, zeggen experts

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Handelsfirma koopt meer dan $1 miljard aan Bitcoin-ETF’s

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Na een lange periode van lage verwachtingen, zijn de spot ethereum (ETH) exchange traded funds (ETFs) dan eindelijk goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De goedgekeurde ETF’s zijn afkomstig van prominente vermogensbeheerders zoals BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy en Franklin Templeton.

Hoewel deze goedkeuring een belangrijke mijlpaal markeert, is het proces nog niet volledig afgerond. De daadwerkelijke lancering op exchanges moet namelijk nog plaatsvinden. Bloomberg ETF analist James Seyffart verwacht dat de S-1 goedkeuringen binnen een paar weken kunnen komen. Seyffart’s collega, Eric Balchunas, acht midden juni mogelijk.

Echter, de analisten waarschuwen dat het proces ook tot vijf maanden kan duren. Dit heeft te maken met het aantal rondes van feedback en vereiste aanpassingen door de SEC. Minder feedbackrondes kunnen het proces versnellen, terwijl meerdere rondes het kunnen vertragen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

VanEck leidt de weg

VanEck zette als eerste stappen en diende zijn gewijzigde S-1 in, kort na goedkeuring van de 19b-4. Andere aanvragers zullen dit naar verwachting snel volgen. Een van de vijf SEC commissarissen zou echter de beslissing binnen tien dagen kunnen aanvechten, maar dit wordt als onwaarschijnlijk beschouwd.

De goedkeuring voor de 19b-4 aanvragen betekent dat de fondsen op hun respectieve exchanges kunnen worden genoteerd, maar de aanvragers hebben eerst goedgekeurde S-1 registratieverklaringen nodig om te beginnen met handelen.

Advertentie

ETH koers blijft stabiel

Na het nieuws over de goedkeuring bleef de koers van ETH opvallend stabiel. Ondanks een initiële stijging van 5% na de aankondiging, volgde geen verdere koersstijging. Daarmee lijkt het erop dat de markt het nieuws al had ingeprijsd. De digitale munt steeg namelijk al met bijna 30% in de week voorafgaand aan de goedkeuring.

Er staat ons mogelijk nog wat vuurwerk te wachten. Analisten voorspellen dat de koers van ETH de komende maanden nog verder kan stijgen, tot wel 60%, vergelijkbaar met de prijs rally van bitcoin (BTC) na een soortgelijke goedkeuringen. Zo bereikte BTC twee maanden na zijn lancering in januari een nieuwe all-time high (ATH).

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cardano staat op vooravond van
Cardano aan vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie