Wessel Kersting Wessel Kersting
04/05/2022 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:32

Ethereum mining inkomsten stijgen naar 95.000 ETH per dag

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum houders opgelet: analisten zien ETH koers dalen naar $750

Foto: Tobias Arhelger/Shutterstock

Het inkomen van Ethereum (ETH) miners is over de afgelopen dagen flink toegenomen. Uit data blijkt dat het inkomen van miners voor deze maand 95.182 ETH is, 85,9% hiervan is afkomstig uit mining fee’s, oftewel transactiekosten die gebruikers betalen voor het laten verwerken van hun transacties.  

Bron: Glassnode.

Dit bedrag is voor Ethereum miners een all-time high. Deze stijging is deels te verklaren door de non-fungible token (NFT) verkoop van de Otherdeed for Otherside lijn van Yuga Labs, beter bekend van de Bored Ape NFT lijn. De drukte door deze NFT uitgifte zorgde voor een toename in gas fee’s. 

We hebben wel eens eerder zulke goede dagen gezien voor Ethereum miners dit jaar. Een specifieke miner wist namelijk uit een blok 170 ETH te krijgen, wat goed was voor $540.000. 

Het is ondertussen duidelijk dat Ethereum miners het beter doen dan Bitcoin miners qua omzet. Dit heeft ongetwijfeld met de populariteit rondom Decentralized Finance (DeFi) en NFT’s te maken. Daarnaast zien we ook dat play-to-earn games erg veel populariteit beginnen te krijgen.

Hoewel dit allemaal erg leuk is voor de miners, is het voor de ‘normale’ gebruiker wat minder leuk. Dit betekent namelijk dat de transactiekosten stijgen en het ook langer duurt voordat een transactie verwerkt wordt door de miner. Echter komt daar mogelijk verandering in.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum 2.0 zal problemen oplossen

De Ethereum 2.0 update zal veel van deze problemen aanpakken. Met deze update worden de transactiekosten flink verlaagd en zullen schaalbaarheidsoplossingen, zoals Polygon Network, ervoor kunnen zorgen dat de transactiedoorvoer verbeterd wordt.

Als Ethereum een schaalbaarder netwerk wordt, zullen gedecentraliseerde applicaties (dApps) en DeFi hier ook van profiteren. Gebruikers kunnen hierdoor namelijk deze services gebruiken zonder honderden euro’s in transactiekosten te hoeven betalen.

ETH 2.0 zal later dit jaar uitgebracht worden, echter zijn sommige updates al uitgegeven. Een van de meest interessante opkomende onderdelen van deze update is de merge integration die later dit jaar op het mainnet zal plaatsvinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie