Simon Bosch Simon Bosch
25/09/2022 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2022 09:45

Ethereum oprichter hoopt dat Dogecoin ook overstapt op Proof-of-Stake

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Experts verwachten vanaf hier een omkeer voor de dogecoin koers

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Afgelopen vrijdag vond Messari’s Mainnet 2022 conferentie plaats. De lijst met gastsprekers was enorm, en ook Ethereum (ETH) medeoprichter Vitalik Buterin was aanwezig. Uiteraard sprak hij over de recente ‘merge’ die van Ethereum nu een Proof-of-Stake blockchain heeft gemaakt. Hij had ook over dogecoin (DOGE) en andere Proof-of-Work cryptocurrencies het nodige te zeggen.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

“Dogecoin moet ook overstappen”

Ethereum was vóór de upgrade op 15 september ook gewoon een Proof-of-Work-netwerk, en had dus miners nodig om het netwerk draaiende te houden. De overstap maakt Ethereum een stuk energiezuiniger, volgens de Ethereum Foundation. Schaalbaarheid is een ander groot voordeel.

Maar er zijn nog genoeg netwerken die nog gewoon op Proof-of-Work gebaseerd zijn, en de populaire ontwikkelaar vindt dat dat moet veranderen. “Ik hoop dat Zcash snel overstapt, en ik hoop ook dat Dogecoin op een gegeven moment de stap maakt,” verklaarde hij.

Op de conferentie sprak Vitalikmet Messari CEO Ryan Selkis en Electric Coin Company Zooko Wilcox O’Haran. Electric Coin Company is de hoofdontwikkelaar van de op privacy gefocuste Zcash (ZEC). Beide programmeurs waren ervan overtuigd dat Ethereum overzetten op PoS nooit zou werken, maar beiden zeggen nu dat hen het tegendeel is bewezen.

De ontwikkelaar van Zcash wacht nu om te kijken of Ethereum stabiel blijft na de overstap. Mocht dit het geval zijn, dan wil ook deze gemeenschap overstappen.

Advertentie

Dogecoin verbruikt nu meer dan Ethereum

Wat de ontwikkelaars van Dogecoin (DOGE) van plan zijn is nog niet duidelijk. Een week geleden ging het crypto nieuws dat Dogecoin nu de op één na grootste Proof-of-Work-token is. De nieuwe fork ETHPoW (ETHW) heeft nog geen succes kunnen boeken. Sterker nog, een grote voormalige ETH-miner denkt dat 90% van de ETHPoW-miners failliet zal gaan.

Ook ethereum classic (ETC) heeft niet de marktwaarde die in de buurt komt van de reguliere ETH. Dogecoin heeft een fanatieke community, maar of deze over zou willen stappen is maar de vraag.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie