Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2022 17:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 17:03

Ethereum oprichter krijgt $100 miljoen terug van Shiba Inu donatie

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter krijgt $100 miljoen terug van Shiba Inu donatie

Foto: David Sandron/Shutterstock

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin ontvangt maar liefst $100 miljoen aan usd coin (USDC) terug van de $1 miljard aan shiba inu (SHIB) die hij vorig jaar doneerde. Deze $1 miljard aan SHIB tokens ging toen naar CryptoRelief, een steunfonds voor de coronapandemie in India.

Sandeep Nailwal, oprichter van het fonds, alsmede van Polygon (MATIC), een zogenaamde layer-2 schalingsoplossing voor het Ethereum netwerk, meldde dit op 28 januari op Twitter.

Buterin doneerde vorig jaar maar liefst 50 biljoen SHIB tokens aan het CryptoRelief fonds. Hij kreeg deze zonder gevraagd toegestuurd door de makers van de meme token. SHIB fans waren echter in eerste instantie niet zo blij met de donatiee; het was niet de bedoeling om ze op de markt te dumpen.

Kort daarna kwam naar buiten dat Buterin 90% van de SHIB tokens had vernietigd, toen ongeveer $7 miljard (!) waard. Deze token burn viel wel goed in de smaak bij de SHIB community omdat de prijs daardoor hard kon stijgen. Buterin vroeg vervolgens of men geen tokens meer naar hem stuurt of zo veel macht aan hem geven over een project zonder te vragen. Onlangs lichtte hij nog in een interview met de Up Only podcast toe hoe hij deze 10% van de SHIB doneerde aan het steunfonds.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Waarom op deze manier?

Nailwal legt op Twitter uit waarom deze $100 miljoen is teruggestuurd naar Buterin. Hij meldt dat het fonds, ondanks dat het buiten India is gevestigd, alsnog gebonden is aan de wetgeving van het land. Hij is wellicht extra voorzichtig hierover omdat India naar verluidt van plan is om aankomende maand nieuwe regelgeving te introduceren.

Buterin is geen Indiër, dus kan hij, volgens Nailwal, ervoor zorgen dat het geld sneller naar de juiste partij gaat. Buterin meldde vervolgens op Twitter dat hij de $100 miljoen zal gebruiken om het steunfonds verder te helpen. Het geld zal vooral gaan naar onderzoeksprojecten in de strijd tegen COVID-19 omtrent zaken als vaccinatie en ventilatie. Het fonds bestaat voor maar liefst 98% uit de donatie van Buterin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie