Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2021 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2021 12:04

Ethereum (ETH) oprichter vernietigt toch grootste deel van zijn Shiba Inu (SHIB) tokens, koers stijgt en fans blij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) oprichter vernietigt toch grootste deel van zijn Shiba Inu (SHIB) tokens, koers stijgt en fans blij

Foto: leksiv/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de Shiba Inu (SHIB) token, de Dogecoin (DOGE) spin-off waarvan Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin meer dan de helft had ontvangen. Na een enorme prijsstijging had Buterin plotseling meer dan $7 miljard aan SHIB tokens in handen.

Deze tokens waren eigenlijk bedoeld om uit de circulatie te halen door te vernietigen, maar er bestond een vrees dat Buterin ze wellicht zou dumpen op de markt. Tot de grote schrik van SHIB investeerders is dit precies wat de Ethereum oprichter deed. Vervolgens doneerde hij zo’n $1,5 miljard aan goede doelen, waaronder meer dan een miljard aan het COVID-19 steunfonds in India.

Veel SHIB investeerders waren kwaad en dumpten massaal hun  tokens. De Telegramgroep van ‘War on rugs’ verklaarde de oorlog aan Buterin en ontwikkelde een nieuwe crypto die ether dumpt op de Binance Smart Chain voor binance coins (BNB). Maar wat gebeurde er dan met die overige miljarden dollars aan SHIB tokens?

Het blijkt nu dat Buterin deze toch vernietigd heeft. Buterin had uiteindelijk maar 10% van SHIB gedoneerd aan goede doelen en heeft nu 90% van de tokens in zijn bezit vernietigd. Er is veel vreugde onder SHIB fans en de koers steeg gisterenavond kort na het nieuws dan ook maar liefst 50% omhoog. Buterin plaatste het volgende bericht bij de transactie:

“Ik ben echt onder de indruk van hoe de dog token communities de recente donaties hebben behandeld! Veel dog token mensen hebben hun vrijgevigheid getoond en hun bereidheid om niet alleen op hun eigen winst te focussen, maar ook geïnteresseerd te zijn in het verbeteren van de wereld als geheel. Ik steun iedereen die dat serieus doet.”

Buterin vraagt of mensen voortaan geen tokens meer aan hem sturen of zonder toestemming zoveel macht geven aan hem over een project. War on rugs staat wellicht nu voor schut met hun “oorlogsverklaring.” De SHIB token is vandaag een van de weinige crypto-koersen die in het groen staat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie