Erik Juffermans Erik Juffermans
03/10/2022 05:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2022 05:12

Ethereum oprichter spreekt over toekomst na merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws
De 3 belangrijkste veranderingen sinds de Ethereum merge

Foto: leksiv/Shutterstock

De Ethereum (ETH) merge van een paar weken geleden was wellicht de meest significante gebeurtenis in de geschiedenis van Ethereum. Het netwerk ging namelijk van een proof of work (PoW) systeem naar een proof of stake (PoW) systeem. In een recent interview met Wired spreekt Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin over de toekomst van het netwerk. Volgens hem is de volgende grote stap het verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum.

Nu verwerkt het Ethereum netwerk nog ongeveer 20 transacties per seconde. Potentieel kan Ethereum volgens Buterin tussen de 50 duizend en 100 duizend transacties per seconde verwerken. De volgende stap voor het netwerk is om deze potentie te realiseren. Dit is een lang en ingewikkeld proces dat stap voor stap secuur moet worden ontwikkeld. Volgens Buterin is deze ontwikkeling minstens zo belangrijk als de merge zelf.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Effecten van de Ethereum merge

Volgens crypto-analyseplatform, Lunar Crush, steeg de populariteit van Ethereum op het internet aanzienlijk in de maanden voor de merge. Sinds de merge zit die online populariteit van Ethereum echter in een sterke daling.

Data van crypto-analyseplatform Santiment toont aan dat in de maanden voor de merge de toevoer van ether op exchanges toenam. Na de merge ziet men een daling in deze toevoer en lijkt het dat ethereum vooral van exchanges wordt afgehaald.

Ethereum bezitters leken in afwachting van de merge onzeker over het succes van de update. Vandaar dat veel bezitters hun ethereum naar exchanges stuurden om te kunnen verkopen in het geval van een mislukte update of een sell the news gebeurtenis. De merge was echter een succes. Vandaar dat we nu weer een afname zien van de toevoer van ethereum naar exchanges. 

On-chain data toont ook dat whales hun ether in de maanden voor de merge verkochten. Deze significante whales bezitten tussen de 10,000 en 1 miljoen ethereum. Het is aannemelijk dat deze whales in het beeld van het huidige macro-economische klimaat geen doorzetting van de prijs verwachtten. Met enkel retail kopers actief aan de kant van de kopers, zette de prijsstijging niet door.

In recent Ethereum nieuws op Crypto Insiders is te lezen over meer positieve en negatieve effecten van de merge. Deze grote update van het netwerk resulteerde echter niet in een koersstijging. Na de merge daalde de koers van ether met maar liefs 25%. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie