Roy van Krieken Roy van Krieken
16/03/2024 11:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2024 11:57

Grayscale pleit voor Ethereum ETF: ‘Investeerders verdienen het’

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin halving kan nóg grote impact hebben op ethereum-koers

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Grayscale, een vooraanstaande vermogensbeheerder in de crypto wereld, heeft zijn inzet voor de lancering van een Ethereum (ETH) spot exchange-traded fund (ETF) vernieuwd. De vermogensbeheerder stelt dat het niet meer dan logisch is dat dergelijke fondsen volgen op de komst van bitcoin ETF’s en dat investeerders ‘het verdienen’ om te kunnen investeren in een Ethereum ETF.

Ethereum ETF’s: binnenkort werkelijkheid?

Grayscale heeft gisteren zijn aanvraag voor de omzetting van zijn Ethereum Trust-fonds naar een spot ETF doorgevoerd. In deze aanpassing staat onder meer dat de mate van veiligheid tegen fraude al zo goed als gewaarborgd is en dat dit geen reden zou moeten zijn voor het afkeuren van de ETF’s.

Een opmerkelijke bevinding van Coinbase toont volgens Grayscale aan dat de CME ETH futuresmarkt de afgelopen drie jaar “consistent en hoog gecorreleerd” is geweest met de spot Ethereum-markt. Deze correlatie is zelfs hoger dan de door de SEC waargenomen correlatie tussen de CME Bitcoin futuresmarkt en de spot Bitcoin (BTC) markt, waarmee een sterke basis wordt gelegd voor de goedkeuring van een Ethereum ETF, aldus Grayscale.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Investeerders verdienen een ETH ETF’

Craig Salm, de chief legal officer van Grayscale, heeft op X ook zijn steun voor de spot Ethereum ETF uitgesproken. Hij verwijst daarbij naar de brede aantrekkingskracht van dergelijke ETF’s onder beleggers. Volgens Salm ‘verdienen investeerders toegang’ tot Ethereum via een spot ETF, net zoals dat het geval was voor de recent goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s.

Ondanks de sterke casus die Grayscale presenteert, blijven de verwachtingen voor goedkeuring door de regelgevende instanties gematigd. Volgens marktvoorspellingen staat de kans op goedkeuring van een Ethereum ETF voor eind mei op minder dan 30%.

Daarnaast lijkt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), het orgaan dat uiteindelijk groen licht moet geven, weinig van zich te laten horen. Iets wat volgens analisten niet bepaald een goed teken is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie