Roy van Krieken Roy van Krieken
16/03/2024 11:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2024 11:57

Grayscale pleit voor Ethereum ETF: ‘Investeerders verdienen het’

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin halving kan nóg grote impact hebben op ethereum-koers

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Grayscale, een vooraanstaande vermogensbeheerder in de crypto wereld, heeft zijn inzet voor de lancering van een Ethereum (ETH) spot exchange-traded fund (ETF) vernieuwd. De vermogensbeheerder stelt dat het niet meer dan logisch is dat dergelijke fondsen volgen op de komst van bitcoin ETF’s en dat investeerders ‘het verdienen’ om te kunnen investeren in een Ethereum ETF.

Ethereum ETF’s: binnenkort werkelijkheid?

Grayscale heeft gisteren zijn aanvraag voor de omzetting van zijn Ethereum Trust-fonds naar een spot ETF doorgevoerd. In deze aanpassing staat onder meer dat de mate van veiligheid tegen fraude al zo goed als gewaarborgd is en dat dit geen reden zou moeten zijn voor het afkeuren van de ETF’s.

Een opmerkelijke bevinding van Coinbase toont volgens Grayscale aan dat de CME ETH futuresmarkt de afgelopen drie jaar “consistent en hoog gecorreleerd” is geweest met de spot Ethereum-markt. Deze correlatie is zelfs hoger dan de door de SEC waargenomen correlatie tussen de CME Bitcoin futuresmarkt en de spot Bitcoin (BTC) markt, waarmee een sterke basis wordt gelegd voor de goedkeuring van een Ethereum ETF, aldus Grayscale.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Investeerders verdienen een ETH ETF’

Craig Salm, de chief legal officer van Grayscale, heeft op X ook zijn steun voor de spot Ethereum ETF uitgesproken. Hij verwijst daarbij naar de brede aantrekkingskracht van dergelijke ETF’s onder beleggers. Volgens Salm ‘verdienen investeerders toegang’ tot Ethereum via een spot ETF, net zoals dat het geval was voor de recent goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s.

Ondanks de sterke casus die Grayscale presenteert, blijven de verwachtingen voor goedkeuring door de regelgevende instanties gematigd. Volgens marktvoorspellingen staat de kans op goedkeuring van een Ethereum ETF voor eind mei op minder dan 30%.

Daarnaast lijkt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), het orgaan dat uiteindelijk groen licht moet geven, weinig van zich te laten horen. Iets wat volgens analisten niet bepaald een goed teken is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie