Ivo Melchers Ivo Melchers
15/11/2023 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 11:59

Grootste Ethereum app nu beschikbaar op Android

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Grootste Ethereum app nu beschikbaar op Android

Foto: Koshiro K/Shutterstock

Uniswap, de grootste decentrale exchange (DEX) op Ethereum (ETH), is sinds gisteren beschikbaar voor alle Android-apparaten via de Google Play Store. Hiermee is er een einde gemaakt aan de bèta-versie en tegelijkertijd een nieuw tijdperk ingeluid voor de Ethereum dApp (decentrale applicatie).

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum dApp debuteert op Android

Op 12 oktober werd de bèta-versie van Uniswap gelanceerd op Android. Na een uitvoerige testronde liet Uniswap Labs, het bedrijf dat het Uniswap protocol ontwikkelt en beheert, gisteren op X weten dat de applicatie nu beschikbaar is voor het grote publiek op Android.

Uniswap, gelanceerd in november 2018, was een van de eerste decentralized finance (DeFi) applicaties gebouwd op het Ethereum netwerk. Het is vandaag de dag de grootste decentrale beurs qua handelsvolume. Er wordt bovendien meer dan 3 miljard dollar aan crypto vastgezet in smart contracts van Uniswap.

Enkele wijzigingen die bij de bèta-versie al werden doorgevoerd omvatten een verbeterde transparantie omtrent de transactiekosten, het elimineren van de noodzaak om gebruikers handmatig te laten wisselen tussen verschillende blockchains en tot slot het toevoegen van een zogenoemde ‘swap protection’, om kwaadwillende acties als frontrunning en sandwich-aanvallen te voorkomen.

Na het horen van de feedback zijn er wederom enkele kleine aanpassingen gedaan. Zo is de locatie van de weergave van het wallet-adres veranderd, waardoor gebruikers deze makkelijker kunnen kopiëren en plakken.

Ook heeft Uniswap ondersteuning toegevoegd voor nieuwe talen. Momenteel ondersteunt de dApp Engels, Spaans, Japans, Portugees, Frans en Chinees. De talen zijn zowel traditioneel als vereenvoudigd beschikbaar voor gebruikers. Ook is er een instelling toegevoegd waarmee gebruikers de waarde van hun crypto in hun lokale valuta kunnen bekijken.

Callil Capuozzo, de vicepresident van ontwerp bij Uniswap Labs, heeft laten weten dat de Android-app een van de meest gevraagde items was en verwacht om die reden dan ook dat de vraag groot zal zijn.

Sinds april van dit jaar is de Uniswap-app tevens al in beschikbaar voor iOS-apparaten in de App Store.

Advertisement

Omstreden Uniswap commissies

Halverwege oktober maakte de decentrale beurs bekend een kleine commissie van 0,15 procent in te voeren op een selectie van swaps. Deze stap was volgens de beurs nodig om ‘’crypto en DeFi te blijven onderzoeken, ontwikkelen, bouwen, verbeteren en uitbreiden’’. De ingevoerde commissie bracht gemixte reacties binnen de community teweeg.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement