Ivo Melchers Ivo Melchers
13/10/2023 12:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2023 10:24

Grootste decentrale crypto beurs op Ethereum debuteert op Android

Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Grootste decentrale crypto beurs op Ethereum debuteert op Android

Foto: PixieMe/Shutterstock

De grootste decentrale exchange (DEX) op Ethereum (ETH), Uniswap, gaat haar diensten uitbreiden naar Android. De populaire in 2018 gelanceerde DEX is sinds april van dit jaar ook al toegankelijk vanuit IOS-apparaten, maar de introductie op Android maakt de cirkel wat dat betreft compleet. Uniswap zet in ieder geval grote stappen om Web3 naar het grote publiek te brengen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Uniswap bèta versie op Android

Uniswap Labs, het bedrijf dat het Uniswap protocol ontwikkelt en beheert, bracht gisteren het nieuws naar buiten dat de bèta-versie van Uniswap nu live is op Android.

De applicatie zal dus niet onmiddellijk beschikbaar zijn voor alle Android-gebruikers. Uniswap Labs heeft opgemerkt dat er een wachtlijst is voor degenen die geïnteresseerd zijn in het downloaden en testen van de applicatie. In een vervolgbericht liet Uniswap Labs weten dat na slechts 5 uur al meer dan 35.000 mensen zich hadden aangemeld.

In de blogpost wordt tevens geschreven dat de code open-source zal worden gemaakt in de komende weken. Ook zullen audits openbaar beschikbaar worden gemaakt.

De lancering van Uniswap op Android gaat bovendien gepaard met een reeks nieuwe functies dat het swappen van cryptomunten eenvoudiger en veiliger maakt. Zo wordt er een zogenoemde ‘swap protection’ toegevoegd, wat betekent dat transacties via een privépool worden gestuurd om zo kwaadwillende acties als frontrunning en sandwich-aanvallen te voorkomen. Beiden zijn een vorm van ‘Miner Extractable Value (MEV)’, omdat het gaat om het gebruik van voorkennis en de mogelijkheid om transacties op de blockchain te rangschikken om winst te maken.

Ook zal de transparantie omtrent transactiekosten verbeterd worden. Sommige tokens bevatten namelijk verborgen transactiekosten en Uniswap heeft nu een update uitgerold om deze tokens automatisch te herkennen en de kosten alsnog weer te geven in de interface.

Tot slot hoeven gebruikers niet meer handmatig te wisselen tussen verschillende blockchains bij het swappen van cryptomunten. Het detecteert namelijk automatisch op welk netwerk een munt zich bevindt en schakelt over naar dat netwerk zonder dat de gebruiker hierom vraagt.

Uitbreiding Ethereum beurs

Uniswap zet dit jaar grote stappen in het uitbreiden van haar decentrale handelsdiensten. Voorheen was de decentrale applicatie (dApp) uitsluitend toegankelijk via een computer. Zoals eerder benoemd ontving het in april van dit jaar groen licht van de Apple Store en nu is het stokje doorgegeven aan Google Play.

De eerdere lancering op IOS ging echter niet zonder slag of stoot. Het duurde namelijk een hele poos voordat Apple groen licht verkondigde aan Uniswap. Uniswap Labs geeft in haar blogpost aan dat de applicatie in minder dan een maand tijd zich in de top 3 van meest gedownloade wallets had gevestigd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie