Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
09/08/2023 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2023 18:01

Grote bank voorspelt boost Ethereum na lancering PayPal stablecoin

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Paypal stablecoin Ethereum

Foto: Shutterstock/BigTunaOnline

Eerder deze was was in het crypto nieuws een belangrijke aankondiging omtrent betalingsbedrijf PayPal en zijn nieuwe stablecoin te lezen. De nieuwe digitale munt, genaamd PYUSD, is gebouwd op het Ethereum (ETH) netwerk. Om die reden denkt analist Nikolaos Panigirtzoglou, van de reusachtige Amerikaanse bank JPMorgan, dat de stablecoin voor een boost van het Ethereum netwerk kan zorgen. 

PayPal is al jaren actief in de crypto wereld. Gebruikers konden al verschillende digitale munten zoals bitcoin (BTC), ETH en litecoin (LTC) op het platform kopen of verkopen. In totaal beheert het platform $1 miljard aan crypto fondsen. Daarnaast investeerde het bedrijf de afgelopen jaren miljoenen in verschillende crypto start-ups, waaronder Magic, een wallet provider voor Web3 bedrijven. Sinds kort kunnen gebruikers de eigen stablecoin eenvoudig eenvoudig op het Paypal platform stallen, vergelijkbaar met reguliere rekeningen zoals ze gewend zijn. 

Door het betrouwbare en gebruiksvriendelijke imago van PayPal verwacht de analist dat bedrijven die gebruik willen maken van een betrouwbare stablecoin al gauw kiezen voor PYUSD. Daardoor zijn ze ook gedwongen om gebruik te maken van het Ethereum netwerk. Als gevolg zal dit de activiteit op het netwerk stimuleren, wat de waarde van decentralized finance (DeFi) protocollen en de onderliggende crypto versterkt. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

PYUSD trekt Binance gebruikers aan

Daarnaast kan PYUSD volgens Nikolaos nieuwe gebruikers lokken vanuit de Binance smart chain. Activiteit op het Binance netwerk had het zwaar te verduren nadat het New York State Department of Financial Services (NYDFS) het op de Binance USD (BUSD) stablecoin gemunt had. De crypto-entiteit Paxos moest als gevolg stoppen met het uitgeven van BUSD. 

Advertentie

Waarschuwing voor scams

Sinds de aankondiging zijn er bijna 30 imitatie tokens met dezelfde naam op verschillende blockchains verschenen. Experts waarschuwen voor de nep tokens en de token alleen te kopen van het PayPal platform. Het gaat vaak om zogenaamde ‘honeypots’ scams waar investeerders worden verleid de token te kopen zonder de mogelijkheid ze terug te trekken. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie