Timo Bult Timo Bult
15/09/2022 11:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:26

Iemand heeft €60k aan fee’s betaald voor de 1e Ethereum Merge NFT

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Iemand heeft €60k aan fee's betaald voor de 1e Ethereum Merge NFT

Foto: sdecoret/Shutterstock

De Ethereum Merge is misschien wel de grootste ontwikkeling in het crypto nieuws van de afgelopen jaren. Veel mensen vieren de ontwikkeling daarom op verschillende manieren. Een van die manieren is middels het creëren van non-fungible tokens (NFT), zoals de NFT waar het in dit artikel om gaat; de allereerste NFT die op het nieuwe Ethereum-netwerk is aangemaakt!

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

€60.000 aan transactiekosten voor ETH NFT

De Merge is vanochtend met succes voltooid. De persoon in kwestie wilde koste wat kost de eerste NFT na de Merge creëren. Dat blijkt uit het astronomische bedrag dat hij of zij neer heeft gelegd voor de transactiekosten, namelijk 36,8 ETH ter waarde van zo’n €60.000 op basis van de Bitvavo ethereum prijs. De NFT werd binnen 20 seconden na de Merge aangemaakt!

De reden dat deze persoon zo’n enorm bedrag moest betalen heeft niets te maken met een fout van Ethereum, of de hoge transactiekosten in het algemeen. Nee, dit bedrag is vrijwillig neergeteld met dus als doel de allereerste NFT op het nieuwe Proof-of-Stake (PoS) netwerk te maken.

Advertentie

NFT om Ethereum Merge te herdenken

De NFT in kwestie heet “The Transition” en bestaat uit een zwart scherm met daarop witte tekst. Ook is een pandabeer te zien, de mascotte van de Ethereum Merge. Er zouden 100 exemplaren zijn aangemaakt. Deze worden op de website van de NFT geveild.

Verder is de vormgeving van de NFT nou niet geweldig. Het lijkt zijn waarde dan ook vooral te halen uit het feit dat het de allereerste ‘post-merge’ NFT is.

Verder is er allerlei andere informatie op de NFT te vinden, zoals in welk transactieblok de NFT is aangemaakt en op welk tijdstip. Kortom, een memorabele NFT die ongetwijfeld veel interesse zal wekken bij verzamelaars van dergelijke digitale verzamelobjecten.

Een NFT is een unieke token die op de blockchain staat. Deze tokens kunnen verschillende digitale, maar ook niet digitale objecten vertegenwoordigen. In het verleden was vaker in het NFT nieuws te lezen dat sommige van deze tokens voor enorme bedragen over de toonbank vlogen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie