Rico Engelbarts
01/09/2022 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2023 18:23

NFT-marktplaats OpenSea gaat Ethereum splitsingen niet steunen

Solana-SOL BNB-BNB Shiba Inu-SHIB Dogecoin-DOGE Cardano-ADA Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Op 15 september zal de merge op het Ethereum (ETH) netwerk plaatsvinden. Vanaf dat moment zal het netwerk proof-of-stake (PoS) zijn. Echter, veel miners steunen dit plan onder geen beding. Zij willen daarom een proof-of-work (PoW) splitsing van het netwerk bewerkstelligen waardoor zij gewoon door kunnen gaan met minen. NFT-marktplaats OpenSea heeft ondertussen al gemeld dat zij dergelijke splitsingen van het netwerk niet zullen ondersteunen.

OpenSea en Ethereum

OpenSea is verreweg de grootste marktplaats van non-fungible tokens (NFT). Het is zelfs zo groot dat op bepaalde momenten, OpenSea verantwoordelijk was voor een meerderheid van alle gemaakte transactiekosten op het Ethereum netwerk. Immers, de handel van NFT’s draait voornamelijk op Ethereum.

Tot op heden is er zo’n $31 miljard aan Ethereum-gelinkte NFT’s verhandeld op het platform, volgens gegevens van The Block.

OpenSea is daarom ook een behoorlijke grote speler binnen het Ethereum ecosysteem en heeft behoorlijk wat invloed. Ondertussen heeft de marktplaats reageert op geruchten dat er mogelijk een splitsing van het Ethereum netwerk aan zit te komen. Het antwoord is vrij simpel: Wij steunen een dergelijke splitsing niet. Wij staan straks enkel nog achter de officiële proof-of-stake versie van het Ethereum netwerk.

“Ten eerste, en dat is het belangrijkste, zijn we vastbesloten om alleen NFT’s te ondersteunen op de geüpgrade PoS (proof-of-stake) Chain. Hoewel we niet zullen speculeren over potentiële forks – voor zover er forked NFT’s op ETHPoW bestaan – zullen ze niet worden ondersteund of weerspiegeld op OpenSea.”

EthereumPOW

Doordat Ethereum naar PoS overschakelt zal het minen van ETH tokens niet langer bestaan. Dat betekent feitelijk ook dat huidige miners zonder werk komen te zitten. Sommige miners zijn daarom hard op zoek naar alternatieven. Een voorbeeld is de mining pool Ethermine. Zij zullen binnenkort geen mining pools meer aanbieden, maar staking pools.

Echter, er is ook een groep miners die krampachtig de huidige stand van zaken wil handhaven. Zij willen daarom het netwerk splitsen, zodat een PoW versie van het Ethereum netwerk zal blijven bestaan. Of dit plan ook daadwerkelijk gaat lukken zullen we over ongeveer twee weken weten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie