Kevin Schijven Kevin Schijven
22/04/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2022 14:15

Nieuwe Ethereum film wordt gemaakt door deze legendarische filmmaker

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuwe Ethereum film wordt gemaakt door deze legendarische filmmaker

Foto: doomu/Shutterstock

Scott Free Productions, het bekende filmproductiebedrijf van de legendarische filmmaker Ridley Scott, gaat een film over Ethereum (ETH) maken! Dat meldt Deadline op 21 april:

De film gaat over de oprichting, opkomst en invloed van Ethereum, het op een na grootste cryptocurrency netwerk. De film is gebaseerd op het boek “The Infinite Machine” van crypto journalist Camilla Russo, oprichter van The Defiant. Het boek werd in 2020 gepubliceerd.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum film van legendarische filmmaker

Ridley Scott is de regisseur van een reeks grote klassiekers, waaronder “Alien,” “Blade Runner,” “Gladiator,” “The Martian,” “American Gangster,” “Thelma  & Louise” en recente films als “The Last Duel” en “House of Gucci.” Scott Free Productions was het productiebedrijf voor veel van deze films en meer.

Scott zal samen met collega’s Tom Moran en Vera de nieuwe film produceren. De Ethereum film wordt geschreven en geregisseerd door Shyam Madiraju. Russo is natuurlijk zeer enthousiast over de productie en meldt het volgende aan Deadline:

“Ik kan me geen beter team voorstellen om het meeslepende verhaal over de mensen achter de meest revolutionaire technologie sinds internet om te zetten in een speelfilm die de harten van onze generatie zal veroveren.”

Advertentie

Steeds meer crypto films

We zien de laatste tijd steeds meer films over de wereld van crypto uitkomen. Onlangs verscheen op Netflix nog een documentaire over het beruchte verhaal omtrent de failliete Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX en de oprichter die onder mysterieuze omstandigheden was gestorven. Netflix is daarnaast van plan om een serie uit te brengen over de Bitfinex diefstal.

Er wordt momenteel ook gewerkt aan een film over bitcoin (BTC) miljardairs de Winklevoss tweeling. De film is een vervolg op “The Social Network,” de bekende Facebook film uit 2010. Dan bestaat er nog de speelfilm “Crypto” uit 2019, maar dat had eigenlijk nauwelijks iets met crypto te maken. Desondanks is het een teken van de alsmaar toenemende adoptie van crypto. Enkele jaren geleden durfden we dit soort films niet voor te stellen over crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie