Roy van Krieken Roy van Krieken
12/02/2022 13:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2022 13:03

Netflix gaat docu-serie maken over historische Bitfinex diefstal

Nieuws

 

De reusachtige Amerikaanse video-streamingdienst Netflix heeft plannen bekendgemaakt om een docu-serie te produceren over de grootste diefstal in de geschiedenis van de crypto industrie. Een Amerikaans stel wist in 2016 zeker 119.756 bitcoins (BTC) te stelen van de Bitfinex crypto exchange. Destijds hadden deze bitcoins een marktwaarde van $72 miljoen, maar ondertussen is deze waarde gestegen tot enkele miljarden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitfinex hack

Eerder deze maand werden twee verdachten in de Verenigde Staten opgepakt die naar verluid achter de grootschalige hack zaten. Daarnaast kondigde het Amerikaanse Ministerie van Justitie aan dat zij zeker $3,6 miljard aan gestolen bitcoins in beslag hadden genomen.

De twee opgepakte verdachten waren Ilya “Dutch” Lichtenstein en zijn vrouw Heather Morgan. Hen hangt op dit moment een celstraf van maar liefst 25 jaar boven het hoofd voor het doelmatig stelen van grote hoeveelheden geld. Het verhaal kreeg een opmerkelijke wending toen naar buiten kwam dat Heather Morgan ook rapper was. Veelal werd binnen de crypto gemeenschap de spot gedreven met haar muziek.

Netflix docu-serie

Autoriteiten kwamen het stel op het spoor nadat zij op allerlei manier probeerden hun gestolen bitcoins wit te wassen. Dit ging niet onopgemerkt omdat elke transactie van bitcoins die gelinkt werd aan de hack nauwlettend in de gaten werd gehouden.

“Toen de waarde van de gestolen Bitcoin steeg van 71 miljoen dollar op het moment van de hack tot bijna 5 miljard dollar, probeerde het koppel naar verluid hun digitale geld te liquideren door valse identiteiten en online rekeningen aan te maken en fysiek goud, NFT’s en meer te kopen – terwijl onderzoekers de bewegingen van het geld op de blockchain probeerden te traceren”, aldus Netflix

Netflix maakte gisteren bekend dat zij onder leiding van regisseur Chris Smith, bekend van de hitserie ‘Tiger King’, een docu-serie over het koppel achter de gigantische Bitfinex gaan produceren.

“Netflix heeft een documentaireserie besteld over de vermeende opzet van een getrouwd stel om miljarden dollars aan gestolen cryptocurrency wit te wassen in de grootste criminele financiële misdaadzaak in de geschiedenis,”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie