Tim Kamp Tim Kamp
01/04/2024 08:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2024 19:30

Zorgen over Ethereum beursfondsen zijn ‘ongegrond’

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Rewind: Ethereum onder vuur, MicroStrategy koopt bitcoin & meer

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft recentelijk bezorgdheid geuit over het goedkeuren van een Exchange-Traded Fund (ETF) gerelateerd aan ethereum (ETH). De financiële waakhond is bang voor mogelijke manipulatie van de markt en het gebrek aan regulering op sommige crypto-exchanges. Blockchainbedrijf Consensys ontkracht deze bezorgdheden in een recent blog.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Consensys weerlegt SEC-zorgen over ethereum

Consensys heeft deze bezorgdheid echter afgewezen als ongegrond. Het bedrijf heeft gereageerd op het onderzoek van de SEC. Het onderzoek gaat over de mogelijke gevaren van fraude en manipulatie in verband met het proof-of-stake-systeem van Ethereum.

Volgens Consensys zijn de zorgen van de SEC ongefundeerd en zijn er al maatregelen genomen om mogelijke risico’s te minimaliseren. Het bedrijf benadrukt dat de ethereum-markt aanzienlijk is geëvolueerd sinds de vroege dagen van crypto. Het aantal institutionele investeerders is erg gegroeid en een er is inmiddels een robuuste infrastructuur voor marktregulering.

Het blockchain- en Web3-softwareontwikkelingsbedrijf verantwoordelijk voor de MetaMask-wallet, liet het volgende weten:

“In feite voldoet de PoS-implementatie van Ethereum aan, en overtreft zelfs, de beveiliging van Bitcoin’s proof-of-work (PoW), die ten grondslag ligt aan op Bitcoin gebaseerde ETF’s die al zijn goedgekeurd voor handel door de SEC.”

Een Ethereum ETF zou naar verwachting een bredere adoptie van ethereum als een legitiem investeringsinstrument bevorderen. Het zou institutionele investeerders een eenvoudige manier bieden om blootstelling te krijgen aan de waarde van ethereum zonder dat ze daadwerkelijk de activa zelf hoeven te beheren.

Advertentie

SEC-goedkeuring van Ethereum ETF onzeker

Consensys erkent echter dat er uitdagingen zijn, met name op het gebied van regulering en marktintegriteit. Het bedrijf pleit voor samenwerking tussen de industrie en regelgevende instanties om deze uitdagingen aan te pakken en een gezonde en volwassen markt voor digitale activa te bevorderen.

Verder heeft het blockchainbedrijf benadrukt dat ethereum een groter ontwikkelingsteam heeft dan bitcoin (BTC). Tevens werkt ETH op een volledig transparante en openbare blockchain. Consensys dringt er bij de SEC op aan om de betere beveiligingsfuncties van Ethereum te erkennen, die die van op Bitcoin gebaseerde ETF’s overtreffen, maar eerder wel door de SEC zijn goedgekeurd.

Hoewel Bitcoin Spot ETF’s erg populair zijn gebleken, is het nog steeds onduidelijk of een Ethereum ETF zal worden goedgekeurd. De deadline voor de Amerikaanse regulator ligt in mei van dit jaar.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie