Tim Kamp Tim Kamp
01/04/2024 08:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2024 19:30

Zorgen over Ethereum beursfondsen zijn ‘ongegrond’

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Rewind: Ethereum onder vuur, MicroStrategy koopt bitcoin & meer

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft recentelijk bezorgdheid geuit over het goedkeuren van een Exchange-Traded Fund (ETF) gerelateerd aan ethereum (ETH). De financiële waakhond is bang voor mogelijke manipulatie van de markt en het gebrek aan regulering op sommige crypto-exchanges. Blockchainbedrijf Consensys ontkracht deze bezorgdheden in een recent blog.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Consensys weerlegt SEC-zorgen over ethereum

Consensys heeft deze bezorgdheid echter afgewezen als ongegrond. Het bedrijf heeft gereageerd op het onderzoek van de SEC. Het onderzoek gaat over de mogelijke gevaren van fraude en manipulatie in verband met het proof-of-stake-systeem van Ethereum.

Volgens Consensys zijn de zorgen van de SEC ongefundeerd en zijn er al maatregelen genomen om mogelijke risico’s te minimaliseren. Het bedrijf benadrukt dat de ethereum-markt aanzienlijk is geëvolueerd sinds de vroege dagen van crypto. Het aantal institutionele investeerders is erg gegroeid en een er is inmiddels een robuuste infrastructuur voor marktregulering.

Het blockchain- en Web3-softwareontwikkelingsbedrijf verantwoordelijk voor de MetaMask-wallet, liet het volgende weten:

“In feite voldoet de PoS-implementatie van Ethereum aan, en overtreft zelfs, de beveiliging van Bitcoin’s proof-of-work (PoW), die ten grondslag ligt aan op Bitcoin gebaseerde ETF’s die al zijn goedgekeurd voor handel door de SEC.”

Een Ethereum ETF zou naar verwachting een bredere adoptie van ethereum als een legitiem investeringsinstrument bevorderen. Het zou institutionele investeerders een eenvoudige manier bieden om blootstelling te krijgen aan de waarde van ethereum zonder dat ze daadwerkelijk de activa zelf hoeven te beheren.

Advertentie

SEC-goedkeuring van Ethereum ETF onzeker

Consensys erkent echter dat er uitdagingen zijn, met name op het gebied van regulering en marktintegriteit. Het bedrijf pleit voor samenwerking tussen de industrie en regelgevende instanties om deze uitdagingen aan te pakken en een gezonde en volwassen markt voor digitale activa te bevorderen.

Verder heeft het blockchainbedrijf benadrukt dat ethereum een groter ontwikkelingsteam heeft dan bitcoin (BTC). Tevens werkt ETH op een volledig transparante en openbare blockchain. Consensys dringt er bij de SEC op aan om de betere beveiligingsfuncties van Ethereum te erkennen, die die van op Bitcoin gebaseerde ETF’s overtreffen, maar eerder wel door de SEC zijn goedgekeurd.

Hoewel Bitcoin Spot ETF’s erg populair zijn gebleken, is het nog steeds onduidelijk of een Ethereum ETF zal worden goedgekeurd. De deadline voor de Amerikaanse regulator ligt in mei van dit jaar.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie