Timo Bult Timo Bult
06/08/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2023 16:30

50% van Nederlanders mist financiële basiskennis

icon-finance
Finance nieuws

In haar nieuwste video legt Madelon Vos een alarmerende bevinding bloot. Maar liefst 50% van de Nederlanders financieel ongeletterd!

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Nederland laag op de lijst van financiële geletterdheid EU

Er zijn veel Nederlanders die sparen, zoals hier te lezen. Desalniettemin zit het niet over snor. Het opvallend hoge percentage van 50% dat financieel ongeletterd is, plaatst Nederland schrikbarend laag op de lijst van Europese landen wat betreft financiële geletterdheid. Het gaat hierbij om essentiële financiële basiskennis.

Madelon benadrukt het belang van financiële educatie en hoe dit invloed heeft op de beslissingen die mensen nemen. Het gebrek aan kennis leidt vaak tot verkeerde financiële keuzes of zelfs het vermijden van beslissingen.

Een interessant punt van discussie in Madelons video is het initiatief van de minister van Armoede om financiële lessen te introduceren op MBO-scholen. Deze zogenaamde “geldlessen” zijn bedoeld om studenten te voorzien van essentiële financiële kennis.

Madelon benadrukt echter dat deze lessen niet alleen beperkt moeten blijven tot MBO-scholen. Ze stelt dat financiële educatie toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht hun opleidingsniveau.

Advertisement

Economische toekomst Nederland blijft onzeker

Daarnaast bespreekt Madelon enkele nieuw gepubliceerde rapporten over het financiële welzijn en de economische toekomst van Nederland. Ondanks de huidige schijnbare rust in de economie, blijft de toekomst onzeker.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Join de MoneyTalks community van Madelon Vos!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen!

Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen! 

In de gratis cursus Crypto & Trading academy krijg je een preview van onderwerpen als Bitcoin, andere cryptocurrencies, hoe deze veilig op te slaan en je eerste crypto’s aanschaffen. Daarnaast leer je de basis van technische analyse. Deze gratis cursus is een voorproef op de volledige cursus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement